Manisa

Manisa Eğitim Tarihi Müzesi

14:07 02 Mart 2018
Manisa Eğitim Tarihi Müzesi

Manisa Eğitim Tarihi Müzesi'nde sergilenen eserler ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığının eğitim kurumlarının geçmişten günümüze okullarda kullanılan materyalleri gün yüzüne çıkarmak amacıyla başlattığı "Eğitim Tarihi Müzesi" çalışması kapsamında Manisa İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde geçen yıl açılan müzede 270 eser sergileniyor.

Sergilenen eserler içerisinde Osmanlıca el yazması müderris evrakları, öğrencilerin ders geçme evrakı, ütü, okul zili, eski tip hesap makineleri, müzik araçları, radyo, okul kıyafetleri ve daktilo gibi gereçler de yer alıyor.

Manisa İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Kuşçuoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, müzenin, geçmişle gelecek arasında bağ kurduğunu söyledi.

Eserlerin il genelindeki tüm okullardan toplanıldığını anlatan Kuşçuoğlu, şöyle konuştu:

"81 yıllık tarihi geçmişe sahip okulumuzun bu amaçla kullanılması memnuniyet verici bir durum. Okulumuzun tüm koridorlarını açık müze olarak kullanmaya çalıştık. İlimizdeki tüm okullardan aldığımız eserleri burada sergiledik. Öğrencilerimizin yanı sıra ziyarete gelenler de çok beğeniyor. Bizlerin kapısı açık, herkesi müzeye ziyaret etmesini istiyoruz."

- Birçok ünlü ismin sınıf geçme defteri mevcut

Kuşçuoğlu, eğitim kurumlarında geçmişte kullanılan materyallerinin yanı sıra müzede Manisa'da eğitim görmüş birçok devlet adamı ve ünlü ismin de sınıf geçme defterlerinin yer aldığını dile getirdi.

Müzeyi gezen Lütfiye Ergüney ise her gün inceleme fırsatı bulduğu eserlerin okula renk kattığını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.