Manisa

Manisa'dan kısa kısa

16:40 08 Mart 2018
Manisa'dan kısa kısa

Törene ilk kez İl Jandarma Komutanlığı'ndan 5 kadın astsubay da katıldı.

Manisa'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadın sivil toplum kuruluşları Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sundu.

Şehzadeler Cumhuriyet Meydanı'nda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Manisa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şükran Kaya ve dernek başkanları tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından kadınların katılımıyla Fatih Sergi Salonu'nda "Bizim Kadınlarımız" konulu serginin açılışı gerçekleştirildi.

Serginin gezilmesinin ardından kadınlar, valilik binası önünden Kültür Sitesi Lale Salonu'na kadar ellerinde pankart ve dövizlerle kortej eşliğinde yürüyüş yaptı.

Törene Manisa Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Manisa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şükran Kaya ile çeşitli kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve üyeleri törene katıldı.

- Sarıgöl CHP Kadın Kollarından 8 Mart etkinliği

Sarıgöl Belediye Düğün Salonu'nda CHP Sarıgöl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile program düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Kadın Kolları Başkanı Melike Yağcı, kadına olan şiddet, taciz ve cinayetler gibi akla vicdana sığmayan olaylara karşı direndiklerini söyledi.

Etkinlik kapsamında şiirler okundu, ardından ilçede görev yapan eski ve yeni kadın çalışanlara karanfil verildi.

- Sarıgöl'de kadın esnafın günü kutlandı

Sarıgöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrah Eroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilçede çeşitli meslekten 100 esnaf kadın ile kadın çalışanlara karanfil dağıttı.

İş yerlerinde çalışan kadınları ziyaret eden Eroğlu, kadınları sadece 8 Mart'ta değil, her zaman andıklarını ve destek olduklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.