Manisa

Kula'da "Yaren Kültürü'nü Yaşatalım" çalıştayı düzenlendi

21:19 10 Mart 2018
Kula'da "Yaren Kültürü'nü Yaşatalım" çalıştayı düzenlendi

Kula ilçesinde yaşatılan ve kültür mirası olarak kabul edilen Yaren geleneğinin genç nesillere aktarılması, tanıtılması için "Kula Yaren Kültürü'nü Yaşatalım" çalıştayı yapıldı.

Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştayda, nesiller boyu yaşatılan ve somut olmayan kültürel miras olarak kabul edilen yaren kültürünün devamı için yapılması planlanan çalışmalar masaya yatırıldı.

Çalıştayda konuşan Ege Üniversitesi Türk Dünyası Enstitüsü Başkanı ve UNESCO Türkiye Komisyon Başkan Vekili Prof. Dr. Metin Ekici, geçmişte oluşturulan yaren kültürünün Anadolu'nun farklı bölgelerinde, farklı isimlerle devam ettiğini, bu kültürün orijinalliğini bozmadan, kendine özgü kıyafet ve ezgileriyle yaşatılması gerektiğini söyledi.

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Arslan da yaren teşkilatının dost ve arkadaşlardan oluşan, ortak amaçlı ve düzenli bir kuruluş olduğunu belirti.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Sagıp Atlı ise Türkiye'de Afyonkarahisar, Şanlıurfa, Balıkesir ve Manisa gibi illerde bu kültürün yaşatılmaya çalışıldığını, Kula'da kurulacak bir "Yaren Evi"nin bu kültürün yaşatılmasına ciddi katkı sunacağını ifade etti.

Çalıştaya, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, CHP İlçe Başkanı Osman Kasırga, Kula Belediyesi Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Kula Yaren Grubu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.