Manisa

Eğitimcilerden performans uygulamasına tepki

18:52 14 Mart 2018
Eğitimcilerden performans uygulamasına tepki

Soma ilçesinde Eğitim-Bir-Sen Manisa Şubesi İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi.

Sendikal çalışmaların değerlendirildiği toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, öğretmenlik mesleğinin ayaklar altına alınacağı, örseleneceği, itibarsızlaştırılacağı bir düzenlemeye kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Öğretmen performans değerlendirmesi konusunda Eğitim-Bir-Sen olarak duruşlarının net olduğunu belirten Öner, şöyle konuştu:

"Öğrencilerin bize parmak sallayacağı, velinin yakamıza yapışacağı, öğretmenlik mesleğinin ayaklar altına alınacağı, örseleneceği, itibarsızlaştırılacağı bir düzenlemeye kesinlikle müsaade etmeyiz. Öğretmenlik mesleği örselenirse, yarınlarımızı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırız. Bunca sorun varken, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenin performansını ölçmeye yönelik arayış içerisine girmesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Çalışma yapılırken, geçmişte yaşanan sıkıntılar göz önünde bulundurulmalı, ülkenin, milletin, çalışanların hassasiyeti gözetilmeli, yarınlar düşünülerek adım atılmalıdır. Bizler, birlik ve beraberlikten dem vururken, birliğimize halel getirilmesine, eğitimcilerin birbirleriyle, öğrenci ve velilerle karşı karşıya getirilmesine asla sessiz ve tepkisiz kalmayacağız."

Toplantıya, Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube yönetim kurulu üyeleri, sendikanın ilçe temsilcileri ve üyeler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.