Manisa

Manisa'da "Hayallerimizi Kodluyoruz" Projesi

21:57 22 Mart 2018
Manisa'da "Hayallerimizi Kodluyoruz" Projesi

Demir Export'un "Hayallerimizi Kodluyoruz" projesi Soma'da başlatıldı.

Toplumsal cinsiyet eşitliği faaliyetleri kapsamında geçtiğimiz Kasım ayında Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri'ni imzalayan Koç Grubu şirketlerinden Demir Export, Hayallerimizi Kodluyoruz projesi çalışmasını Türkiye'de ilk olarak Soma'da başlattı.

Şirket üyeleri, etkili aile iletişiminden, İş Sağlığı ve Güvenliği'ne, kız çocukların kodlama eğitimi almasına kadar pek çok başlığı kapsayan çok yönlü "Hayallerimizi Kodluyoruz" projesinin başlangıç toplantısını Soma'da çalışanları ve aileleri ile gerçekleştirildi.

Eynez İşletmesi Müdürü Selim Saral'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Demir Export İK ve Kurumsal İletişim Müdürü ve Hayallerimizi Kodluyoruz Proje Yürütücüsü Ceren Ertem Çimen'in sunumuyla devam etti.

Demir Export Genel Müdürü Ramazan Yön, proje hakkında yaptığı konuşmada, topluma olan sorumluluklarını da daima göz önünde tutmaya gayret ettiklerini, bugün Türkiye kömür üretiminin yüzde 15'inin Demir Export tarafından yapıldığını ve Eynez yer altı işletmesinde çalışan kişi başına düşen üretim anlamında Türkiye'nin en verimli maden işletmesi olduğunu söyledi.

Yön, geleceğe yatırım ve gelişime desteğin en önemli prensipleri olduğunun belirterek, "İnsana ve topluma karşı sorumluluğumuzun bilinci, vizyonumuzun ve hayallerimizin bizi geleceğe taşıyacağı inancından yola çıkarak Hayallerimizi Kodluyoruz projesini başlattık. Sürdürülebilir bir geleceğin temel yapı taşlarından biri nitelikli eğitim imkanı. Projemiz ile gelecek nesillerde toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik farkındalığı artırmak, davranış değişikliği yaratmak ve toplumun bütününe umut vermek öncelikli hedeflerimiz.

Ailelerin özellikle de annelerin eğitimi de projenin bir diğer önemli bileşeni. Ailelerimizi iş güvenliği, ergen iletişimi, kadın sağlığı, aile içi iletişim eğitimleri ile desteklemeyi, kadınlarımızı bu eğitimler ile daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.