Manisa

Cezayirli Üniversiteler, MCBÜ ile işbirliği protokolü imzaladı

20:10 23 Mart 2018
Cezayirli Üniversiteler, MCBÜ ile işbirliği protokolü imzaladı

Cezayir ile imzalanan anlaşmaların uygulanması için takipçisi olacağını belirten Rektör Çelebi, "Aslında biz bu anlaşmaları kalbi olarak yapıyoruz. Dil ile ifade edilenler, kalbi konuşmanın yanında önemsizdir, hükümsüzdür. Burada protokol hükümlerine döktüğümüz iş birliği sözleşmesini imzaladık. Ancak imzalanan bu protokolün kağıtta kalması, hiç arzu ettiğimiz bir şey değildir.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Cezayir Milli Arşivler Genel Müdürlüğü ve 3 Cezayir Üniversitesi ile ikili iş birliği anlaşması imzaladı.

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi'yi, ziyaret eden Cezayir Milli Arşivler Genel Müdürü Prof. Dr. Abdelmadjid Chikhi, Constantine Emir Abdelkader Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Derradji Said, Medea Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamidi Youcef ve Setif 2 Mohamed Lamine Debaghine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khier Guechi ile Mevlana ve ikili iş birliği anlaşmaları imzaladı.

Rektörü Çelebi, ziyarette yaptığı konuşmada, Cezayir'den gelen konuklarla, aralık ayındaki Cezayir ziyareti sırasında ve sonrasında çok samimi, çok kalbi ve kardeşlik hukuku çerçevesinde bir birliktelik geliştiğini söyledi.

Ben bu anlaşmalara attığım imzanın sonuna kadar arkasındayım, takipçisiyim. Bundan sonra özellikle uluslararası ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Kovancılar bu anlaşmaların uygulamasını yürütecek ve takip edecek. Bu iş birliğini, bu birlikteliği karşılıklı bu iradeyle ve kararlılıkla hayata geçirmiş olacağız." dedi.

Cezayir Milli Arşivler Genel Müdürü Prof. Dr. Chikhi ise yurt dışında ve Cezayir'in ilk ikili işbirliği anlaşmasını Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile imzaladığını ifade etti.

Anlaşma kapsamında Cezayir Milli Arşivinin kullanımı Manisa Celal Bayar Üniversitesine açılacağına dikkat çeken Prof. Dr. Chikhi, "MCBÜ'de Cezayir Milli Arşivler Genel Müdürlüğü personeline Türkçe ve Osmanlıca dersleri verecek. Manisa'da ve Manisa Celal Bayar Üniversitesinde bulunmaktan çok mutlu oldum. Bu anlaşmayı çok güzel bir niyetle imzaladık. Diğer Cezayir Üniversitelerine de Türk üniversiteleri iş birliği anlaşmaları yapmaları için çağrıda bulunuyorum." diye konuştu.

Anlaşmaları imzalayan konuk üniversite rektörleri de imzalanan anlaşmaların hayırlı olmasını temenni ederek, kendilerinin de anlaşmaların en iyi ve en hızlı şekilde yürütülmesi için takipçi olacaklarını dile getirdi.

Anlaşmalarla ilgili olarak bilgi veren MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar, Cezayir ile üç zeminde iş birliği yaptıklarını söyledi.

Rektörü Prof. Dr. Çelebi ve Genel Müdür Prof. Dr. Chikhi ile konuk rektörler tarafından imzaların atıldığı toplantıya, Cezayirli ve MCBÜ öğretim görevlileri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.