Manisa

251 Bin Dev Öğrenci Projesi 6 yıl sonra tamamlandı

20:27 23 Mart 2018
251 Bin Dev Öğrenci Projesi 6 yıl sonra tamamlandı

Manisa Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından tamamlanıp hizmete açılan Türkiye'de devlet eliyle yapılan ilk Planetaryum ve Bilim Evi, 1 milyon 763 bin liraya mal oldu.

Yapımına eski Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz döneminde başlanan, Manisa Planetaryum ve Bilim Evi, 6 yıl sonra tamamlanarak, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in de katıldığı törenle açıldı.

Manisa Fen Lisesinin bahçesinde bulunan iki katlı binada, Planetaryum, Sanal Gerçeklik-Artırılmış Gerçeklik (Virtual Reality-Increased Reality) Odası, Fen Bilimleri Atölyesi, Müzik Kayıt odası, Bilim İnsanları Sergisi, üst katta ise 47 ürünün yer aldığı Bilimsel Sergi Galerisi'nden oluşuyor.

Manisalı öğrenciler, Manisa Planetaryum ve Bilim Evi'ni randevu sistemiyle branş öğretmenleriyle birlikte ziyaret edebilecekler.

Eserin çok kıymetli olduğunu belirten Vali Güvençer, eserin arkasında gerçek bir sevginin, gerçek bir aşkın, gerçek bir memleket aşkının, millet aşkının bulunduğunu söyledi.

Eski Vali Daşöz de, projeye uzun bir süreden sonra el atıldığını belirterek, bu eserin açılmasına katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Açılışın ardından, Vali Güvençer, Vali Daşöz ve beraberindekiler Planetaryum ve Bilim Evi'ndeki eserleri inceledi.

Açılışa, Vali Güvençer, projenin mimari eski Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Necmettin Okumuş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.