Manisa

Maçın ardından

21:00 01 Nisan 2018
Maçın ardından

Okan Buruk, kendileri için üzücü bir akşam olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Medipol Başakşehir'e 2-1 yenilen Teleset Mobilya Akhisarspor'un teknik direktör Okan Buruk, "Takım takım ayırt edilip, kartların gösterilmesi hoşumuza gitmiyor." dedi.

Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Medipol Başakşehir'in ikinci golünde topun dışarıdan çevrildiğini vurgulayarak, bu tip hataların bazen olabildiğini ve normal karşıladıklarını söyledi.

"İkinci yarıya ikinci golü bulma düşüncesiyle çıkmıştık. Ama baktığımızda çok erken bir gol yedik. Maçın 1-1’e gelmesi, oyuncularımızı psikolojik anlamda yavaşlattı ve durdurdu. Oyunun içinde çok fazla pozisyon vermedik ama biz de rakip yarı alana ilk yarıdaki gibi gidemedik. Bu bölümde Olcan’ı değerlendirmek istedik. Hem topu tutacak hem de bizi öne taşıyacaktı ancak daha sonra golü yedik. Golü oyuncularımızın hepsi çok net gördüler. Oyuncularımız topun dışarıda olduğunu hakemlerden daha iyi gördü ve çok da itiraz ettiler. Bu tip hatalar oluyor. Yardımcı hakemin oradan görememesi bazen olabiliyor. Bu çok normal. Benim üzüldüğümüz özellikle 10 kişi kalmamız. Hakemin orada çok geç düdük çalması, geç karar vermesi, oyuncuların psikolojisinden anlamaması etkili oldu."

Buruk, her statta tepkiler olduğunu ifade ederek, "Takım takım ayırt edilip, kartların gösterilmesi hoşumuza gitmiyor. Miguel Lopes'in hareketi yanlıştır ama bunu kaç statta kaç hakem kaç kere gösterebilir. Bizim aklımızdaki soru işareti bu. Maçın genelinde iyi şeyler yaptık. Rakibimiz özellikle ikinci yarıda bizden daha iyi oynadı. Kazandıkları için Başakşehir’i tebrik ediyorum. Bundan sonraki haftalarda kendilerine başarılar diliyorum." diye konuştu.


- Medipol Başakşehir cephesi


Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise zeminin düzgün olması ve özellikle teknik kapasitesi yüksek oyunculara sahip oldukları için topa daha fazla sahip olmaları gerektiğini kaydetti.

Oyunun başlangıç anlamında kendileri açısından iyi olduğunu ama duran toptan gol yediklerini belirten Avcı, şöyle devam etti:

"Dört senedir alan savunması yapıyoruz ama çok basit. Blokların arasında boşluk vardı. Oradan golü yedik ve ondan sonra oyunumuzda dalgalanmalar oldu. 40. dakikada rakibe geçişten iki tane pozisyon verdik. Rakip onları atsa koparma şansı olabilirdi. İkinci yarıda Costa’nın kötü oynaması değil, teknik bir değişiklik yaptık. Oyundan çıkartıp topa sahip olup Emre ile beraber bu üçlü organizasyonu yapmak istedik. Çalıştığımız pozisyonlardı. Rakibe özellikle kenarlardan yapacağımız ortalarla sonuç bekliyorduk. Bununla beraber hemen ikinci yarının başında gol olması oyuna tekrar dönmemizi sağladı. Öz güvenimizi yakaladık. Gole kadar bir ara yüzde 70 küsurla topla oynadık. Oyunun tamamında yüzde 69 gibi bir oranla top bizdeydi. Daha fazla üretebilirdik. Oyunda artılarımız eksilerimiz var. İlk defa beklerimiz oynamasına rağmen iki asist yaptılar. Bu önemli. Arda sakatlıktan çıktı bugün çok mesafe kat eden oyuncularımızdan biriydi. Son haftalara giriyoruz, kazanmak önemliydi. Oyunun içinde dalgalanmalar yaşadık. Sonuçta 3 puanı cebimize almak önemliydi. Onun için yarış devam ediyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum, Akhisar'a da başarılar diliyorum."

Attıkları ikinci golün dışarıdan çevrilip çevrilmediği yönündeki soru üzerine Avcı, "Daha görmedim ama bakacağım. Eğer dışarıdaysa ona göre cevabını da veririm. Seyreden arkadaşlarımız 'Çok zor bir karar.' dediler, bir bakıp değerlendirmek lazım. Maçın genelini sadece bir pozisyona bakarak değerlendirmemek lazım. Bize de rakibe de oluyor. Oyuncuların hepsi iyi niyetliydi. Daha fazla ihtiyacı olan bizdik." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.