Manisa

Belediyenin GES'i üretime başladı

17:11 16 Nisan 2018
Belediyenin GES'i üretime başladı

Gölmarmara Belediyesi tarafından 2,5 milyon lira yatırımla yaptırılan güneş enerji santralinde elektrik üretimine başlandı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Gölmarmara Belediyesi tarafından yaptırılan güneş enerji santrali, doğalgaz döşeme hattı, kültür ve taziye evi ile otelin açılışı ile yeni alınan iş makinelerinin teslimi nedeniyle Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende, AK Partili belediyelerin örnek çalışmalara imza attığını söyledi.

Gölmarmara Belediyesinin kendi imkanları ile kurduğu güneş enerji santralinin kuruma ekonomik gelir sağlayacağını dile getiren Baybatur, "Bir belediyenin kendi enerjisini üretmesi örnek bir çalışma. Buradan üretilen enerjiyle belediyenin tüm tesislerinin elektrik ihtiyacı karşılanıyor. Belediye böylelikle bir giderden kurtulup ek gelir elde etmeye başladı." dedi.

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz ise elektrik faturasından kurtulduklarını dile getirdi.

Ürettikleri elektrikle belediyenin tüm tesis ve sokak lambaları ihtiyacının karşılandığını ve artan enerjinin satılarak belediyeye ek gelir sağlandığını ifade eden Öz, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 2,5 milyon liraya mal olan güneş enerji santrali 10 dönüm alanda kuruldu ve yıllık 1 milyon kilovatsaat elektrik üretecek. Kendi ayakları üzerinde duran bir belediye olmaya çalışıyoruz. Belediyenin ihtiyacı olan elektriği üretiyoruz ve fazlasını da satıyoruz. Daha önceden belediyeye 28 bin lira civarında elektrik faturası geliyordu. Şimdi bu fatura gelmeyecek ve 22 bin lira civarında da cebine para girmiş olacak."

Öz, hidroelektrik santrali çalışmalarına başladıklarını aktardı.

Konuşmaların ardından projelerin toplu açılış töreni gerçekleştirildi.

Programa, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli ile diğer ilgililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.