Manisa

"Savaşın çocukları oyunda bir araya geliyor"

20:11 05 Mayıs 2018
"Savaşın çocukları oyunda bir araya geliyor"

İlim Yayma Cemiyeti, ülkelerindeki terör olayları ve savaş yüzünden Türkiye'ye sığınan Suriye, Afganistan ve Irak uyruklu mülteci çocuklarının rehabilitasyonu ve hayata tutunmalarına katkı sağlamak için merkez Yunusemre ilçesinde bir etkinlik düzenledi.

İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesince "Savaşın çocukları oyunda bir araya geliyor" sloganı ile düzenlenen etkinlikte, ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriye, Afganistan ve Irak uyruklu 120 çocuk bir araya geldi.

Aileleri ile birlikte etkinliğe katılan 120 çocuk, kendilerine yapılan ikramların ardından rehberler eşliğinde halat çekme, çuval ve mendil kapmaca oyunlarını oynadı.

Parktaki oyun parkurlarında da oynatılan çocuklar, kendilerine hediyelerin dağıtılmasının ardından evlerine geri bırakıldı.

İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, programda yaptığı konuşmada, "Savaşın çocukları oyunda bir araya geliyor" sloganı ile başlattıkları etkinlikteki amaçları savaş mağduru çocukların yaşadıkları dezavantajlarını bir nebze de olsa ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

Çocukların Türkiye'de misafir oldukları sürece kendilerine Ensar olma ruhu ile yardımcı olacaklarını ifade eden Özgüven, şunları kaydetti:

"Cemiyet olarak ilimizde yaşayan savaşın çocuklarına güzel bir gün yaşatmak adına yemek programı düzenledik. Yemek sonrası yapmış olduğumuz oyun ve etkinliklerle çocuklarımıza yaşadıkları dert, sıkıntı ve tasaları kısa bir süreliğine de olsa unutturmaya çalıştık. Bundan sonraki süreçte de savaşın çocuklarına, gözü yaşlı masum çocuklarımıza yönelik programlarımız devam edecek. Hayırseverlerimizin katkılarıyla cemiyetimiz mazlumları, masumları sevindirmeye devam edecek inşallah."

Etkinlikte gönüllü olarak görev alan Halil Uysal ise, farklı ülkelerden gelen ama aynı kaderi paylaşan çocukları bir araya getirip yaşadıkları burukluğu gidermek için çabaladıklarını vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.