Manisa

Türkiye’yi ağlatan kzdan cennete kitap!

09:19 14 Mayıs 2018 1 Yorum Var
Türkiye’yi ağlatan kzdan cennete kitap!

13 Mayıs 2014’te 301 maden işçisi, Soma’da çalıştıkları kömür madeninde hayatını kaybetti. Tam bir yıl sonra, facianın yıldönümünde, bir çocuk, Soma’da babasının mezarının üzerine mektup bıraktı. Betül’ün, şehit olan babası Ali Yüksel’e, “cennete” yazdığı mektup günlerce konuşuldu.

Soma faciasının 1. yıldönümünde Türkiye’yi ağlatan Betül her sene ikizi Furkan’ın da resimle süslediği mektuplarını babasının mezarına bırakıp cennete göndermeye devam etti. Dün facianın 4. yıldönümüydü… Betül ve Furkan şimdi 12 yaşında. Betül Yüksel, babasının ölümünün 4. yılında mezarına yine bıraktığı mektubunun yanı sıra yaşadıklarını anlatan bir kitap yazmaya başladığını söyledi:

“Babam için yine bir mektup yazdım. Ne yaptığımı, hayatımızın nasıl geçtiğini, onu ne kadar özlediğimi anlattım. Bu sene de mektubumu mezarına bıraktım. Şimdi bir de hayatımızı anlatan bir kitap yazıyorum. Ben deftere yazıyorum. Annem bilgisayara aktarıyor. Seneye facianın 5. yıldönümünde 13 Mayıs’ta yayınlanacak. Babamı, anılarımızı, hayatımızın nasıl değiştiğini yazıyorum. En çok babamı anlatıyorum. O günlerin ve bizlerin unutulduğunu düşünüyorum. Aradan 4 sene geçti, davada hiçbir şey değişmedi. Bazı çocuklar anneleriyle duruşmaya gidiyor ama ben çok üzüldüğüm için gitmiyorum. Şu ana kadar hâlâ adalet yerini bulmadı. Adaletin yerini bulmasını bekliyoruz. Bütün bunları, kendi yaşadıklarımız ve hayatımızla birlikte kitabımda anlatıyorum.”

‘BEN PİLOT OLACAĞIM BABACIĞIM’

Betül Yüksel, cennete yazdığını söylediği 3 sene önceki o mektupta, “Sevgili babacığım, 13 Mayıs’ta içimiz yandı. Ama hâlâ üzgünüz babacığım. Seni çok özledik. 1 Mayıs bayramını, sensiz geçirdiğim için çok üzgünüm. Cezalılar, cezalarını çekecekler. Hiç şüphen kalmasın. Bugün 13 Mayıs, olayın yaşandığı gün. Bugün ölen abi, dede ve amcaların ellerini öpüyorum. Seni çok seviyorum babacım. Cennette mutlu bir şekilde bizi bekle babacığım. Ben pilot olacağım. Senin yüzünü kara çıkarmayacağım. Söz veriyorum. Seni hepimiz çok özledik baba. İyi ki varsın babacığım. Yeni köpeğim Tarçın’ı çok sevdiğini umuyorum” diyordu. İkizi Furkan da mektupta anne, baba ve kardeşi ile köpeği Tarçın’ın resmini çizmişti.

 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Umarım bu çocuk bir gün pilot olur
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.