Manisa

Manisa'da "gören göz" cihazı ücretsiz dağıtılıyor

19:50 17 Mayıs 2018
Manisa'da "gören göz" cihazı ücretsiz dağıtılıyor

"Gören göz cihazları sahip olduğu navigasyon özelliği sayesinde görme engellilerin erişilebilirliğini kolaylaştırmak üzere tasarlandı. Önceki yıllarda Türkiye genelinde 26 ilde dağıtılan gören göz cihazı, 2018 yılında yeni baştan tasarlanarak daha önceden cihaz dağıtılmamış olan 41 ilde dağıtılıyor. Bu iller arasında Manisa da var. Cihazın dağıtımı 7 Mayıs’ta başlamıştı. Görevli eğitmen de cihaz alan görme engellilere özel eğitim veriyor. Eğitim süresi cumartesi günü sona erecek. Cihazın dağıtımı ise devam edecek. "

Görme engellilerin gitmek istedikleri yere ulaşmasını sağlayarak bağımsız hareket edebilmelerini destek olan "gören göz" cihazının Manisa’da dağıtımı başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, yaptığı açıklamada, cihazın ücretsiz verildiğini belirterek, tüm görme engelli vatandaşları başvuru yapmak için kuruma davet etti.

Konan, görme engellilerin bilgi çağının getirdiği yeniliklerden faydalanabilmeleri için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile başlatılan ve görme engellilerin gitmek istedikleri yere ulaşmalarını sağlayarak bağımsız hareket edebilmelerine destek olmak amacıyla yürütülen Gören Göz Projesinin bu yıl yeniden hayata geçirildiğini söyledi.

Konan, şunları ifade etti:

Cihazı almak isteyen görme engellilerin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne başvurmasının yeterli olduğunu belirten Konan, şu ana kadar 50 kişiye cihaz verildiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.