Manisa

Manisa’da "Okuyan Hastaneler" Projesi

10:36 20 Mayıs 2018
Manisa’da "Okuyan Hastaneler" Projesi

Manisa'da "Okuyan Hastaneler" Projesi hayata geçirildi.

Saruhanlı Devlet Hastanesi'nde projenin açılışında konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, hastaneye gelen vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek amacıyla projesiyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyleyen Özdağ, hastaneye gelen vatandaşların, refakatçıların gazete okumanın, internette gezmenin yanı sıra kitapta okuyabilmelerinin artık mümkün olduğunu ifade etti.

Hastanelere kurulan kitaplıkların içerisinde bulunan kitapların 100 temel eser arasından seçilen kitaplar olduğunu vurgulayan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Manisa’daki 17 ilçedeki 17 hastanede bulunan 115 klinikte bu şekilde 115 kitaplığımız var. Hastaneye gelen vatandaşlarımız ve refakatçıları burada otururken, hastaları içeride yatarken gazetesini okurken, internette dolaşırken bir diğer yandan da kitapları okuyabilecekler. Bu kitaplıkların içerisine 50’şer tane kitap koyduk. Bu kitaplarımız Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 100 temel eser arasında seçilmiş olan 50’şer kitap. Devletimizin bizzat önerdiği kitaplar bunlar.”

Açılış törenine, Manisa İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, hastane personeli ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.