Manisa

Yemin eden komandolar ailelerine gurur yaşattı

15:46 25 Mayıs 2018
Yemin eden komandolar ailelerine gurur yaşattı

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Manisa'da temel eğitimlerini tamamlayan 4 bin 510 komando için yemin töreni düzenlendi.

Ardından eğitimleri başarıyla tamamlayan 10 asker ile daha önce aynı kışlada vatani hizmetini yapan 41 baba ve dedeye belgeleri Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli ile Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Kıdemli Albay Güven Dere tarafından verildi.

Albay Dere, yurdun dört bir yanından gelen askerlerin katılımıyla gerçekleştirilen yemin törenini büyük bir gururla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ordunun, asırlardın milletin emrinde olduğuna dikkati çeken Dere, şunları kaydetti:

"Asla unutmayın ki zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensup olduğu milletinin ayrılmaz bir parçası ve haklı gururudur. Bu ordu tarih boyunca zaferden zafere koşmuş ve gittiği her yere medeniyet nurlarını taşımış, milletin bağımsızlığı, özgürlüğü ve şerefi için tüm varlığını ortaya koymuş kadim bir ordudur."

Konuşmanın ardından yemin eden komandolar "Harmandalı" parçası eşliğinde zeybek oynadı.

Komando dansının ardından 4 bin 510 asker tören geçişi yaptı.

Tören sonrası farklı illerden gelen aileler çocuklarıyla buluştu, özlem giderdi. Bazı asker aileleri sevinç gözyaşı döktü.

Baba Hüseyin Yedikardaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yemin törenine katılmak için Şanlıurfa'dan geldiklerini ve büyük bir heyecanla töreni izlediklerini söyledi.

Oğlunun komando olarak memleketine hizmet edeceği için çok gururlu olduğunu ifade eden Yedikardaş, "Bu duygu çok güzel. Allah herkese nasip etsin. Üç oğlan büyüttüm, hepsi de askerliğini yaptı. Devletimizin bekası için 5 tane daha olsa hepsini gönderirim. Gerekirse ihtiyaç olduğunda ben de asker olmaya hazırım. Allah devletimizin eksikliğini vermesin." şeklinde konuştu.

Anne Gülay Yedikardaş da törende çok duygulandığını belirterek, "Tek istediğim ülkeleri için hayırlı birer evlat olsunlar. Ülkeleri için mücadele etsinler. Rabbim devletimize zeval vermesin." dedi.

İstanbul'dan gelen Orhan Bay ise kışlada çok duygulu anlar yaşadıklarını ifade ederek, çocuğunun ülkesine hayırlı hizmetler etmesini diledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.