Manisa

Manisa'da engelli vatandaşa gasp ve darp iddiası

20:41 01 Haziran 2018
Manisa'da engelli vatandaşa gasp ve darp iddiası

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde 53 yaşındaki engelli vatandaş, iki şahıs tarafından gasp ve darp edildiğini ileri sürdü.

İddiaya göre, Alibeyli Mahallesi’nde yaşayan engelli vatandaş Mustafa Tanrıkurt (53), A.K. (37) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi tarafından gasp edilmek istendi. Zanlılara direnen Tanrıkur, şüpheliler tarafından darp edildi.

Olayı gören Tanrıkurt’un kardeşi Hüseyin Tanrıkurt (47), durumu 112 Acil Sağlık ekiplerine ardından da jandarma ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen ambulansla Saruhanlı Devlet Hastanesine kaldırılan Tanrıkurt, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan A.K'nın (37) ifadesinin ardından serbest bırakıldığı, diğer şüphelinin ise aranmasına devam edildiği öğrenildi.

Tanrıkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, şahıslardan şikayetçi olduğunu belirterek, "Ben çarşıdan eve gidiyordum. İki kişi önümü kesti. Paramı istediler. Ben vermedim direndim. Beni bir tane dükkana soktular. Orada beni darp ettiler. Kafamı duvara vurdular. Sonra kardeşim sesimi duydu ve o geldi. Sonra onlar kardeşimi görünce kaçtılar." diye konuştu.

Hüseyin Tanrıkurt ise, şunları kaydetti:

"Kardeşimin bağırışlarını çığlıklarını duydum. Oraya doğru yöneldiğimde bir şahsın kaçtığını gördüm. Diğerine de telefon etti. Kaç geliyorlar diye. Kardeşimin parasını almaya çalışmışlar. Kendisi de direnmiş. Kafasını duvara vurmuşlardı. Çok kan akıyordu. Sonra kardeşimi hastaneye kaldırdılar. Şahsın da jandarma tarafından yakalandığı ancak çok kısa bir süre içerisinde serbest bırakıldığını öğrendim. Ben bu olayın sorumlularının nasıl serbest bırakıldığını merak ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.