Manisa

Manisa TSO'da "kabine sevinci"

15:53 01 Ağustos 2018
Manisa TSO'da "kabine sevinci"

Manisa Ticaret ve Sanayi Odasının (Manisa TSO) temmuz ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Ümit Türek'in yönetiminde yapıldı.

Odadan yapılan açıklamaya göre, gündem de yer alan maddelerin görüşülüp karara bağlandığı toplantıya Manisa İŞKUR İl Müdür Vekili Alaattin Aslan ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Korkmaz ve Prof. Dr. Ercüment Ölmez konuk olarak katıldı.

Toplantıda söz alan Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, kabinede 3 Manisalı bakanın görevlendirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde 3 hemşehrilerinin yer aldığına işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde göreve başlayan Bakanlar Kurulu’nun vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, başarılı bir icraat döneminin geçirilmesini temenni ediyorum. Açıklanan kabinede, 3 hemşehrimizin yer alması, Manisa iş dünyası olarak bizleri son derece onurlandırmış ve mutlu etmiştir.

Odamızın bağlı olduğu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yeni dönemde Ticaret Bakanlığı oldu. Ticaret bakanlığının başında olan Sayın Ruhsar Pekcan hanımefendi ile Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu beyefendi ve Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli beyefendi ile önümüzdeki dönemde güzel çalışmalara imza atacağımızı düşünüyorum.

İş dünyası olarak yeni kabinemizden öncelikli olarak, Türkiye’nin cari açık, yüksek enflasyon gibi kronik sorunlarına çözüm üretmesini, yatırım ortamının süratle iyileştirilmesini yabancı yatırımların yeniden ülkeye çekilmesinin sağlamasını, ekonomiye ilişkin yapısal reformların hızlandırılması noktasında çalışmalar yürütmesini bekliyoruz. Şunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Artık çalışma ve üretme zamanı. Ülkemizin kalkınması için, büyük ve güçlü bir Türkiye için hep birlikte çalışmalıyız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.