Manisa

Türk Kızılayının vekaletle kurban kesim kampanyası

16:47 08 Ağustos 2018
Türk Kızılayının vekaletle kurban kesim kampanyası

Türk Kızılayı Manisa Şubesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda açtığı stantta vekaletle kurban kesim kampanyası başlattı.

İhtiyaç sahiplerine yönelik 2007 yılından bugüne, vekaletle kurban kesim kampanyası düzenleyen Türk Kızılayının bu yılki kampanyasının sloganı "Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün" oldu.

Stantta konuyla ilgili açıklama yapan Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanı Cemal Kahraman, kurban vekalet bedelinin 2018 yılında da devam ettiğini belirterek, bedelin bu yıl yurt içi için 750 lira, yurt dışı için ise 590 lira olarak belirlendiğini ifade etti.

Kızılayın, kurban etlerini yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracağını belirten Kahraman, "Kızılayın 'Kurban'da Kızılay Modeli' sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek kurumun modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek." diye konuştu.

Kurban etlerinden elde edilecek kavurmanın konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacağını ifade eden Kahraman, şunları kaydetti:

"Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yurt içinde keseceğimiz hayvanların karkas ağırlıkları yaklaşık 220-230 kilogram olacak. Yurt dışındakilerinse yaklaşık 150-175 kilogram ağırlığında olacağını tahmin ediyoruz. Bütün bu operasyon neticesinde 3 bin 800 ton kurban payı elde etmeyi hedefliyoruz. Bunu da birer kilogramlık hesapla 3 milyon 800 bin insana ulaştırmayı hedefliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.