Manisa

Kula'da okullarda "Beyaz Bayrak" heyecanı

16:21 05 Eylül 2018
Kula'da okullarda "Beyaz Bayrak" heyecanı

İlçede daha önce 10 olan Beyaz Bayraklı okul sayısının, 23'e yükseldiğini aktaran Sümen, "Okul çevresi, bina içi, koridorlar, sınıflar, idari bölümler, spor salonu, tuvalet ve lavabolar, su depoları, kantin, yemekhane başlıkları altında, fiziki yönden bakım, tertip, düzen, temizlik ve hijyen konusunda birtakım kriterlerle puan veriliyor." diye konuştu.

Kula'da 32 okul, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen Beyaz Bayrak uygulamasına dahil olmak için başvurdu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Sümen, yaptığı açıklamada, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla 2006 yılında başlatılan Beyaz Bayrak uygulamasının sürdüğünü anımsattı.

Sümen, 32 okul için daha Beyaz Bayrak başvurusunda bulunduklarını kaydederek, ilçedeki bütün okulların bayrak alabilmesi için gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Bu arada daha önce yaptıkları başvurularla Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okulların müdürlerine sertifikaları, Kula Kaymakamı Osman Güven tarafından verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.