Manisa

Ege'de beklenen tropik fırtına

15:12 28 Eylül 2018
Ege'de beklenen tropik fırtına

Manisa Büyükşehir Belediyesince Orta Akdeniz'de oluşan ve pazar günü Ege Bölgesi'nde etkili olması beklenen "tropik fırtına" nedeniyle kentte hazırlık yapılıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerinin beklenen fırtınaya karşı hazır olduğunu söyledi.

Ekiplerin sayısını arttırdıklarını aktaran Gül, "Yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı ekiplerimizi yönlendirerek bu fırtınayı zararsız bir şekilde atlatmak için çabalayacağız." dedi.

Kapı ve pencereleri, özellikle evin rüzgar alan taraflarını korumanın çok önemli olduğunu belirten Gül, "Garaj kapısı gibi büyük kapıları kapatın ve emniyetli bir şekilde bağlayın, bu çok önemli." dedi.

Gül, pazar günü öğle saatlerinde yoğunlaşmasını bekledikleri fırtınaya karşı insanların evlerinden çıkmamalarını, araçlarını ağaçların altına park etmemelerini tavsiye ederek, "Ekiplerimiz pazar öğle saatlerine kilitlenmiş durumda. Yaşanabilecek en ufak bir olumsuzlukta, müdahalede gecikmemek için çalışacağız." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.