Manisa

Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni Manisa'da

14:47 05 Ekim 2018
Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni Manisa'da

Ticaret Bakanlığı tarafından sosyal kooperatif modeline yönelik farkındalığın arttırılması amacıyla oluşturulan Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni, Manisa'ya ulaştı.

Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü ile TCDD işbirliğiyle hayata geçen projede 1 Ekim'de Ankara'dan çıkan tren, Eskişehir, Kütahya ve Balıkesir'in ardından Manisa Garı'na geldi.

Garda gazetecilere açıklama yapan Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürü Arif Sami Seymenoğlu, sosyal girişim modeli olan kooperatifçiliği ülke geneline yaymaya çalıştıklarını belirtti.

Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni projesi kapsamında 11 ili ziyaret edeceklerini dile getiren Seymenoğlu, "Bu etkinliklerdeki amacımız, dünyada son zamanlarda önemli bir trend olan sosyal sorunlara çözüm amaçlı alternatif olarak sunulan kooperatif modelini anlatmak. Ümit ediyorum ki her çaldığımız kapıda insanların aklının bir köşesine sosyal kooperatifçilik farkındalığını yerleştirebiliriz." diye konuştu.

Projenin sadece 11 ille sınırlı kalmayacağına işaret eden Seymenoğlu, İpek Yolu'nu izleyen rotada Edirne'den Kars'a tren projesini hayata geçireceklerini anlattı.

Bu projeyle toplumda özellikle yaşlılar, kimsesizler ve engelliler gibi dezavantajlı grupların hayatlarına dokunmak istediklerini anlatan Seymenoğlu, kooperatif çatısı altında bir araya gelecek vatandaşların bu gruplara yönelik sosyal hizmetlerin sağlanması konusunda aktif rol alabileceğini dile getirdi.

Sosyal kooperatif modelini bir alternatif olarak toplumun gündemine sunmayı hedeflediklerini bildiren Seymenoğlu, trendeki 35 kişilik uzman ekibin kentteki sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle görüşeceğini aktardı.

Heyetin program kapsamında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ve Celal Bayar Üniversitesinde tanıtım toplantılarına katılacağı, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen çocuklar için kodlama atölyesini ziyaret edeceği belirtildi.

Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni, Manisa'daki programın ardından bugün İzmir'e hareket edecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.