Manisa

Yaraları iyileşen "Patik" okulun neşe kaynağı oldu

18:12 15 Ekim 2018
Yaraları iyileşen "Patik" okulun neşe kaynağı oldu

Manisa'da okul müdürü tarafından yaralı halde sokakta bulunduktan sonra tedavi ettirilen ve okul bahçesinde bakılmaya başlanan Golden Retriever cinsi köpek, öğrencilerin ve öğretmenlerin neşe kaynağı oldu.

Yunusemre ilçesindeki Çukurova Kimya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlyas Kayaokay, yaklaşık 10 gün önce evinin yakınlarında bulduğu sahipsiz yaralı köpeği, önce evinin bahçesine aldı, sonra veterinere götürerek tedavi ettirdi.

Daha sonra Manisa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin'e bilgi vererek, köpeğe okul bahçesinde bakmak istediğini ileten Kayaokay, olumlu yanıt aldıktan sonra okul bahçesinde kurduğu kulübede "Patik" adını verdikleri köpeğe bakmaya başladı.

Tedavi sürecinin ardından yaraları hızla iyileşen "Patik", lise öğrencilerinin neşe kaynağı oldu. Ders aralarında öğrencilerin yakından ilgilendiği "Patik"in çocuklarla top oynadığı anlar renkli görüntüler oluşturuyor.

- "Sağlık durumu çok iyi"

Çukurova Kimya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlyas Kayaokay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpeği yaralı halde görünce çok üzüldüğünü, etrafta sahibini araştırdığını, kimseyi bulamayınca da evinin bahçesinde bakmaya başladığını söyledi.

Köpeğin ciddi yaraları olduğunu dile getiren Kayaokay, "Yaralarını görünce vicdanen rahatsız oldum. Önce bahçeme aldım sonra veterinere götürerek teslim ettim. Adını da Patik koyduk. Bakımlarını ve aşılarını yaptırdık. Şu anki sağlık durumu çok iyi." dedi.

Kayaokay, "Patik"e okul bahçesinde bakmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğünden olur aldığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Doğru bir karar verdik, hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz çok mutlu. Golden cinsi olduğu için çok insancıl ve çok cana yakın, bu sebeple personelimizle çabuk kaynaştı. Çok kötü durumdaydı insani olarak üzerime düşeni yaptım. Okul içerisinde ona bir kulübe yaptırdık öğrencilerimiz öğle aralarında onunla ilgilenip vakit geçiriyor. Öğrenciler için stres atıcı bir kaynak olduğunu düşünüyorum. Öğrenciler de Patik de çok mutlu."

Edebiyat öğretmeni Nurten Çıtır da farkındalık yaratmak adına çok güzel bir örnek yaşandığını belirterek, "Çocuklar sokakta terk edilmiş bir hayvana nasıl yuva açılabileceğini gördüler. Çocuklara Patik sayesinde sevgiyi hem yaşayarak, hem anlatarak hem de göstererek aşıladık." diye konuştu.

- "Patik durumundan memnun gözüküyor"

Öğrencilerden Zeliha İrem Barış, Patik'in okulun uğuru haline geldiğini, bir canlıyı ölümden kurtarmanın ve iyileştirmenin çok güzel bir duygu olduğunu anladıklarını kaydetti.

Ders aralarında sürekli patikle oynadıklarını söyleyen Barış, "Patik'in yanına gelerek onun meşhur topuyla oynuyoruz. Patik de bu durumdan memnun gözüküyor." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.