Manisa

Manisa'daki hemzemin geçit kazaları

15:21 27 Ekim 2018
Manisa'daki hemzemin geçit kazaları

Manisa'da hemzemin geçit kazalarında son 1 ayda 2 kişinin yaşamını yitirdiği Yunusemre ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi'nin muhtarı Siyami Alak, bölgede can güvenliği sorunu bulunduğunu, acilen önlem alınması gerektiğini söyledi.

Alak, AA muhabirine yaptığı açıklamada 4 Ekim'de 4 çocuk annesi Hatice Çakmak'ın (39) hemzemin geçitten geçerken trenin çarpmasıyla öldüğünü, bugün de 16 yaşındaki öğrenci Sudenur Öztürk'ün aynı şekilde yaşamını yitirdiğini belirterek, mahalle sakinleri olarak çok üzgün olduklarını ifade etti.

Tren raylarının okullar, iş yerleri ve konutların arasından geçtiğini, bölgede nüfus ve trafik yoğunluğunun bulunduğunu, kontrollü ve kontrolsüz olmak üzere çok sayıda geçiş noktası bulunduğunu anlatan Alak, dikkatsiz davranan, kulaklıkla karşıya geçmeye çalışan çok sayıda vatandaşın tren düdüğünü duymayarak kaza tehlikesi atlattığını kaydetti.

Bu sorunun çözümü için üst geçit yapılmasını önerdiklerini, farklı çareler de aranabileceğini ancak hızlı hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Alak, "Bölgede can güvenliğinin sağlanması için önlemlerin acilen alınması gerekiyor." dedi.

Mahalle sakinlerinden Fethiye Gül ise önceki gün kendisinin de hemzemin geçit üzerinde kaza atlattığını söyledi.

Bu bölgede çok sayıda vatandaşın geçidi kullandığını anlatan Gül, "Tren yolu üzerine bir üst geçit yapılması gerekiyor. Rayların önüne tel çekmekle sorun çözülmüyor. Yetkililerin duruma acil olarak müdahale etmesi gerek. Bu, bir ay içinde buradaki ikinci kazaydı." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.