Manisa

Turgutlu'da 10 Kasım töreninde sirenlerin "düşük seviyede" çalınması

16:02 10 Kasım 2018
Turgutlu'da 10 Kasım töreninde sirenlerin "düşük seviyede" çalınması

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla düzenlenen törende sirenlerin düşük seviyede çalınması nedeniyle soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı töreninde saygı duruşu için sirenlerin çalındığını ancak çok düşük seviyede olduğunu belirtti.

Turan, "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri alanından sirenler cılız çaldı ve ben bundan çok rahatsız oldum. Bu görevler daha önceden de resmi yazıyla ilgililerine bildiriliyor. Tören sonrasında hemen rahatsızlığımı dile getirerek, konuyla ilgili tahkikat açılması talimatı verdim. Yaşanan sorun teknik mi, ya da başka bir konu var mı? Tahkikat sonucunda yanıt bulacak." dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ise belediye anons sistemiyle sirenlerin ilçenin her noktasında çalındığını söyledi. Sorunun bölgesel olduğunu düşündüğünü ifade eden Şirin, şunları kaydetti:

"Belediyemizin anons sistemi aracılığıyla Turgutlu’nun her yerinde, hatta kırsal mahallelerimizde bile sirenler çaldı. Törenin yapıldığı bölgede anons sistemlerinden sirenler düşük seviyede geldiği için çalınmadı sanılıyor ama sirenler çalındı. Anladığım kadarıyla sirenlerin düşük seviyede gelmesi bölgesel bir sorun. Biz konuyla ilgili yine de soruşturma başlatacağız. Anons sistemimizde teknik bir sorun, ya da eksiklik varsa da bu sorunun hemen çözülmesini sağlayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.