Manisa

72 yaşından sonra Kur'an okumayı öğreniyor

15:26 21 Aralık 2018
72 yaşından sonra Kur'an okumayı öğreniyor

Manisa'nın Demirci ilçesinde İlçe Müftülüğünde açılan Kur'anı Kerim okuma kursuna 72 yaşındaki Zeynep Sönmez de katıldı.

Demirci İlçe Müftülüğü tarafından Demirci'ye 30 kilometre mesafede bulunan Rahmanlar Mahallesi'nde açılan Kur'an kursuna 25 kadın katıldı.

Haftanın 5 günü sabah başlayan kurs, öğleyin sona eriyor.

Çocukluğunda Kur'an öğrenemediğini söyleyen Zeynep Sönmez, "Mahallemizde müftülük tarafından Kur'an kursu açıldı. Bende yıllardır hasret kaldığım Kuran-ı Kerimi öğreniyorum. Çocukluğumuzda Kur'an kursu olmadığı için öğrenemedim. Namaz kılabilecek kadar sureleri öğrenmiştim, Kuran-ı Kerim öğrenmek içimde bir hasretti. Çok şükür hasretim sona erecek." dedi.

Kursun en genci olan Özlem Demirel de Kur'an okumayı pekiştirmek için kursa katıldığını dile getirerek, "Pekiştirmenin yanı sıra Kur'an öğrenmeye çalışan büyüklerimize de yardımcı oluyorum." diye konuştu.

Demirci İlçe Müftüsü Mustafa Kocagöz, 25 kursiyerin Kuran-ı Kerim öğrenmek için çok heyecanlı ve gayretli olduğuna dikkati çekerek, "Özellikle kadınlarımız kurslarımıza büyük bir ilgi gösteriyor. İlçe Müftülüğümüz olarak gelen talebe göre kurs sayımızı arttıracağız. Hedefimiz kurslarımıza katılan yaşlılarımıza Kuran-ı Kerim'i en iyi şekilde öğretebilmek." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.