Manisa

Manisa'da hayat veren ellerden kan bağışı

16:21 08 Şubat 2019
Manisa'da hayat veren ellerden kan bağışı

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATT-DER) Manisa İl Başkanlığı Kızılay’ın kan ve kök hücre bağışı kampanyasına destek verdi.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATT-DER) Manisa üyeleri, Şehzadeler Dilaver Vardarer kan alma biriminde toplanarak, “Hayat veren ellerden şifa bekleyen yüreklere” sloganıyla kan ve kök hücre bağışında bulundu.

Bağış sonrası açıklama yapan ATT-DER Genel Başkan Yardımcısı Alime Kocabey, kan ve kök hücre bağışının önemine dikkati çekerek tüm vatandaşlara kampanyaya destek vermeleri konusunda çağrıda bulundu.

Kocabey, Türk Kızılayına desteklerinin her zaman devam edeceğini belirterek "Bizler farkındalık oluşturmak için buradayız. 18-65 yaş arası herkes kan verebilir. Kızılay’a düzenli kan bağışçısı sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Çünkü ülkemizde her dört saniyede bir ünite kana ihtiyaç var. Türk Kızılayına geleneksel hale getirdiğimiz desteklerimiz her zaman devam edecektir. Ayrıca kök hücre bağışı ile de lösemili hastalarımıza umut olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Türk Kızılayı Şehzadeler ilçesi Dilaver Vardarer Kan Alma Birimi sorumlusu Dr. Ayhan Öteyüzoğlu da duyarlılıkları dolayısıyla dernek üyelerine teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.