Manisa

Kocasından sürekli para isteyen kadına kötü haber

08:36 27 Mart 2019 9 Yorum Var
Kocasından sürekli para isteyen kadına kötü haber

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kendisi ve ailesi için sürekli avukat eşinden para isteyen kadını haksız buldu.

Yargıtay, gerek kendisi gerekse de ailesi için avukat kocasından yersiz ekonomik taleplerde bulunan kadını ağır kusurlu saydı. Aile mahkemesinin tazminat ödenmesine hükmettiği kadına kötü haber Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nden geldi. Şiddetli geçimsizlik yaşayan çift, Manisa'da karşılıklı olarak boşanma davası açtı. Tarafları dinleyen mahkeme, avukat olan kocayı kusurlu bulup kadın lehine tazminat ödenmesine hükmetti.

KARARI TEMYİZ ETTİ

Avukat koca kararı temyiz edince devreye Yargıtay 2. Hukuk Dairesi girdi. Tarafların boşanmasında kocasından yersiz ekonomik taleplerde bulunduğu öne sürülen kadını ağır kusurlu bulan Yüksek Mahkeme, kadın lehine hükmedilen tazminatın da yasalara aykırı olduğuna dikkat çekti.

"KOCASINDAN YERSİZ EKONOMİK TALEPLERDE BULUNDUĞU..."

Yargıtay kararında şöyle denildi: "Davalı-karşı davacı erkeğin kabul edilen ve gerçekleşen kusurlu davranışlarının yanında kadına hakaret ettiği ortadadır. Davacı-karşı davalı kadının ise gerek kendisi gerekse de ailesi için avukat olan kocasından yersiz ekonomik taleplerde bulunduğu anlaşılmaktadır. Kadının birlik görevlerini ihmal ettiği, güven sarsıcı davranışlar sergilediği anlaşılmaktadır. Mahkemece kabul edilen ve gerçekleşen tarafların bu kusurlu davranışları karşısında boşanmaya sebebiyet veren olaylarda taraflar eşit kusurlu sayılmalıdır. Bu husus gözetilmeden karar verilmesi yasaya aykırıdır."

YARGITAY, KARARI BOZDU

"Her iki eş de eşit kusurlu olduğundan birinin kusuru diğerinin kusurundan üstün tutmak mümkün bulunmamaktadır. O halde eşit kusurlu eş yararına tazminata hükmedilemez. Kadın lehine maddi manevi tazminata hükmedilmesi bozmayı gerektirmiştir. Ayrıca 4 yaşındaki çocuk için hükmedilen nafaka miktarı da çoktur. Kararın bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

 

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • Deli Dumrul 5 yıl önce Şikayet Et
    İlk mahkeme, dosyayı okumamış olabilir mi?
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Kadın siddeti yok değil mi aynı evi paylasırken ne söz dinler ne şükreder ne sayar kocasını ayrılık olunca da kadın hakkı madem o kadar erkek gibi her işe bulasıyolar bosandıktan sonra da erkek gibi gecimini saglasınlar biraz acımasız ama burada tek magdur bayanlar değil ... bu sistem sayesinde kadınların bosanmaları evde yemek yapmalarından daha kolay
    Cevapla
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Kalksin artik şu süresiz nafaka!!!
    Cevapla
  • Ruhİ 5 yıl önce Şikayet Et
    İşi bilen sonuca gidiyor Bilmeyen ise...
    Cevapla
  • yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    adaleti mahkemede aramak kuzuyu kasapda aramaya benziyor .Allahin Kurandaki kanunlarini istiyorum cifte hukuk olsun en azindan dileyen dilegi mahkemede yargilansin yada hak arasin
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Çift hukuk olmaz. Müslüman olan kimse şeriatten başka yerde hak hukuk arayamaz.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.