Manisa

Görenler şaştı kaldı! Gelini almaya böyle geldi

17:32 30 Ekim 2019 1 Yorum Var
Görenler şaştı kaldı! Gelini almaya böyle geldi

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, damat, gelin evine mehter takımıyla ve efeler eşliğinde gelerek, gelini deveye bindirdi. Deve üstündeki gelini görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.



Turgutlu'nun kırsal Yayla Mahallesi'nde yaşayan, özel harekat polisi Mehmet Hazar, hayatını bir okulda güvenlik görevlisi olan Nurten Sezgin ile birleştirmeye karar verdi. Cumartesi günü yapılan gelin alma töreni ise ilginç anlara sahne oldu. Ege yöresine ait Yörük kültürü düğünde yaşatıldı. Damat Mehmet Hazar, mehter takımı ve zeybekler eşliğinde, kız evine gelini almaya gitti. Damat Hazar, gelin Sezgin'i anne ve babasının evinden türkülerle çıkartarak deveye bindirdi. Bu sırada efeler de harmandalı zeybeği oynadı. Konuklara köy yemekleri ve keşkek ikram edildi. Başına yörükbaşı bağlanan gelin, deve sırtında konvoy eşliğinde Atatürk Bulvarı üzerinden Yayla Mahallesi'ndeki yeni evlerine götürüldü. Deveye üstündeki gelin, alkışlar eşliğinde karşılandı.

Damat Mehmet Hazar, "Eşimi deve üzerinde getirerek örf ve adetlerimizi yaşatmak istedik. Rabbim inşallah bizi mutlu eder" diye konuştu. Gelin Nurten Hazar ise "Dualarım kabul oldu. Unutmayacağım bir an oldu. Bu farklılığı ve güzelliği yaşadığım için mutluyum" dedi.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Huryeeee 4 yıl önce Şikayet Et
    Cokkkkk guzel. Harikaaaaa
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.