Mardin

Mardin'deki terör saldırısı

19:57 03 Eylül 2015
Mardin'deki terör saldırısı

Dargeçit ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 4 polisin cenazesi, Mardin Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi

Mardin'in Dargeçit ilçesinde bölücü teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 4 polisin cenazesi, Mardin Emniyet Müdürlüğündeki törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları Mardin Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.

Meslektaşlarının omuzlarında taşınan tabutların katafalka konulmasının ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu.

Daha sonra kürsüye gelen Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, zaman zaman konuşmakta zorlandı.

Pekcan, polislerin Dargeçit ilçesinde bir okul inşaatında yangın ihbarına giden emniyet amirinin başında olduğu 4 kişilik ekibin yere döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olduğunu söyledi.

Terörden medet uman zihniyetin milletin sağduyusu ve soğukkanlılığı ile hüsrana uğrayacaklarına vurgulayan Pekcan, şöyle konuştu:

"Hainler bir okul yakmıştı, yanan ülkenin geleceğiydi. Duramadı İbrahim amir. Ekibi çağırdı ve olay yerine geçerken yakaladı onları hain pusu. 4 memleket sevdalısı, yürüdüler Rablerine. Hainler şunu bilin ki, sırada çok memleket sevdalısı var. Şahadet şerbetini su gibi içecek nice memleket sevdalıları sırada beklemekte. Ama, tarih sizin gibi hainleri değil, kahramanları yazdı yazacak. Bu memleket atalarımızın kanıyla kazanıldı ve onlardan bize kaldı. Bizim kanlarımızla da gelecek nesillere aktarılacak. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık olmayacağız. Terörden medet uman zihniyetin milletimizin sağduyusu soğukkanlılığı ve devletimizin kararlılığıyla hüsrana uğrayacağı kaçınılmazdır."

Konuşmaların ardından Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, şehitler için dua okudu. Ağıt yakan şehit yakınları, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.

Meslektaşlarının ve vatandaşın omuzlarında taşınan şehit cenazeleri, binlerce kişinin katıldığı kortejde Mardin Valiliği önünde bekleyen ambulanslara alındı.

Bu sırada cenazelerin uğurlama törenine Türk bayraklarıyla katılan ve tekbirler getiren vatandaşlar, bölücü terör örgütü PKK lanetlenerek, "şehitler ölmez, vatan bölünmez", "kahrolsun PKK", "Apo'nun piçleri yıldıramaz bizleri", "şehit hakkını helal et" şeklinde slogan attı.

Daha sonra törene katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, memleketlerine gönderilmek üzere ambulanslarla Mardin Havalimanına doğru yola çıkan şehit cenazelerini selamladı. 

Şehit polislerin cenazeleri, Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'in Şanlıurfa'ya, polis memuru Ahmet Akkalın Konya'ya, polis memuru Mehmet Hüseyin Balta Diyarbakır'a ve polis memuru Akif Hatunoğlu'nun ise Osmaniye'ye gönderileceği bildirildi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.