Mardin

Mardin Valisi Koçak:

14:13 18 Eylül 2015
Mardin Valisi Koçak:

 Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, "Halkımızın kahir çoğunluğu terör faaliyetlerinden nefret ediyor. Vatandaşımız emin olsun fazla uzun sürmeden bu meseleyi çözeceğiz" dedi.

Kentteki basın mensuplarıyla bir otelde düzenlenen toplantıda bir araya gelen Vali Koçak, 1990'lı yıllardaki algıyı oluşturmak isteyenlerin yanlış yolda olduğunu söyledi.

Koçak, 1990'lı yıllardan bu yana her alanda değişim olduğuna işaret ederek, "Hiçbir devlet hiçbir insan hatta hiçbir bina dahi o yıllardaki gibi değil. Herkes değişiyor. 1990'lı yıllardaki devlet yok ve olmayacak da. O yıllardaki yanlışlıklar ve yaklaşım kesinlikle yok. Devlet onların tanımladığı o devlet değil artık" ifadelerini kullandı.

- "Fazla uzun sürmeden bu meseleyi çözeceğiz"

Vatandaşın bölgede yaşanan terör olaylarından en az düzeyde etkilenmesi için tüm tedbirlerin alındığını dile getiren Koçak, şunları kaydetti:

"Vatandaşın omzumuzda, başımızın üstünde olmasına devam edeceğiz. Vatandaşın en az zararla bu olayları atlatması için tüm tedbirleri alıyoruz. Halkımızın kahir çoğunluğu terör faaliyetlerinden nefret ediyor. Vatandaşımız emin olsun fazla uzun sürmeden bu meseleyi çözeceğiz. Biz olaya hakimiz ve huzur burada hakim olacak. Bugün birkaç hendek açılmış olabilir ama bunlar geçicidir. Bu olaylardan en çok etkilenenler de Nusaybin halkıdır. Çünkü en çok mağdur olanlar onlardır. Mağduriyet oluşturan bu durum fazla sürmeyecek inşallah."

"Dünyanın en demokratik ülkesi Türkiye'dir. Teröristin dahi zarar görmemesi için gayret gösteriyoruz, niyetimiz bu. Biliyoruz ki; eline silah verilmiş, dağa, şehre gönderilmişler, kandırılmış insanlardır. Birileri tarafından kullanılıyor ama ne yapalım ki; karşıda silah sıkıyor. Çiçek atsa biz de onu omzumuzda taşırız."

Fikirlerin ifade edilmesi açısından Türkiye'de hiçbir engel olmadığını aktaran Koçak, "Bölünme fikri bile şiddete başvurulmadığı sürece Türkiye'de söyleniyor ve kimse bir şey yapmıyor. Dünyanın en demokratik, fikir hürriyeti en yüksek ülkesi şu anda Türkiye'dir. Hani diyorlar ya 'özgürlük mücadelesi' yapıyoruz. Böyle bir zemin yok. Vatandaş bunu biliyor ve bundan dolayı teröre destek vermiyor. Vatandaşımızı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

- "Devletin en sağlam unsurlarından biri Kürtler"

Vali Koçak, dünyanın en sağlam insanlarının bu bölgede yaşadığını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletin en sağlam unsurlarından biri Kürtlerdir. Üzerinde bu kadar oyun oynanan bu kadar operasyon yapılmaya çalışılan bir toplum aklıselimle hareket etmeyi becerebiliyor. Başka toplumlar olsaydı şimdiye raydan çıkmıştı. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Bu milletin unsurlarının arasına kimsenin girme ihtimali yok. Beraber yaşamaya mahkumuz ve başka alternatifimiz yok. Mardin bu zamana kadar 12 şehit verdi. Hepsinin mekanı cennet olsun hepsinin ailelerinin acısını paylaşıyoruz. 12 çocuğumuzu kaybetmiş gibi ciğerimizden 12 parça gitti. Nusaybin'de de gördüm. Çok üzgünler ve onlardan dolayı neredeyse kendilerini suçlar hale gelmişler."

"Biz şehit verebiliriz. Arkadaşlarımız buradaki insanların yaşaması için hayatlarını feda ettiler" diyen Koçak, devletin yaşatmak için ölmeyi göze alan insanların oluşturdu bir yapı olduğunu vurguladı.

Koçak, ateşin düştüğü yeri yaktığını, ateş düşmemesi için üzerlerine düşeni yapacaklarını belirterek, "Mardin halkı, bir arada yaşama kültürünü bu zamana kadar muhafaza etmiş ve dünyaya örnek olmuş bir halk sağduyusunu gösterdi. Onlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bundan sonra her geçen günün daha iyi olacağını ve daha iyiye gideceğini ifade eden Koçak, turizm ve ekonominin yeniden canlanacağını sözlerine ekledi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.