Mardin

Mardin'deki terör saldırısı

12:29 02 Ekim 2015
Mardin'deki terör saldırısı

Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Öcalan'ın cenazesi, törenin ardından memleketine uğurlandı

Mardin'de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Hakan Öcalan için tören düzenlendi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Mardin Devlet Hastanesi morgundan alınarak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına getirildi.

Silah arkadaşlarının omuzlarında taşınan tabutun katafalka konulmasının ardından şehidin öz geçmişi okundu. 

Piyade Binbaşı Ercan İyigün, yaptığı konuşmada, Öcalan'ın, Nusaybin'deki terör operasyonunda şehit düştüğünü anımsattı.

Terör örgütü PKK'nın son dönemde ülkenin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik yöntem ve hedeflerini değiştirdiğine dikkati çeken İyigün, "Al kanlarının rengini bayrağına veren, vatan topraklarını karış karış kanlarıyla sulayan bu kahraman aslında aramızdan hiç ayrılmadı. Daima Türk milletinin kalbinde yaşayacaktır" ifadelerini kullandı.

"Örgüt mensupları personelimize kahpe ve sinsice saldırarak, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan olarak kullanarak, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek, araç yakıp vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit ederek eylemlerini arttırma gayretine girmiştir" diyen İyigün, şunları kaydetti:

"Hukuku, insan hak ve özgürlüklerini, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu bütün haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı en alçak cinayetler işleyen ve bu cinayete alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar ki Türkiye'de kanunların önünde bu cinayetlerin hesabını mutlaka vereceklerdir."

İyigün, Türk Silahları Kuvvetleri olarak terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek için görevlerini kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.

Törene katılan ve fenalaşan şehidin bir yakınına sağlık personeli müdahale etti.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi toprağa verileceği İstanbul'a uğurlandı.

Törene, şehidin yakınları ile Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.