Mardin

Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağı

13:14 02 Ekim 2015
Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağı

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Nusaybin ilçesindeki sokağa çıkma yasağının ikinci bir duyuruya kadar devam edeceğini belirterek, "Teröristlerden ilçemizin temizlenmesi için vatandaşımızın talebi var. İnşallah en kısa sürede bunu gerçekleştirip vatandaşımızı esenliğe ulaştıracağız" dedi.

Koçak, valilikte gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede kamu düzenini sağlamak, kazılan hendeklerle buralara yerleştirilen patlayıcıları ortadan kaldırıp vatandaşın yaşama hakkını ihlal eden, hürriyetinden mahrum eden terörist unsurları temizlemek için faaliyet gerçekleştireceklerini söyledi.

Bu faaliyetlerin vatandaşa zarar vermeden ya da en az zararla yürütülmesini sağlamak için dün saat 19.00'dan itibaren ilçede sokağa çıkma yasağı ilan ettiklerini hatırlatan Koçak, şöyle konuştu:

"Nusaybin'e ziyaretlerde bulunduk. Ziyaretlerde vatandaşımız, kazılan hendeklerden, teröristlerin kendilerine reva gördüğü muameleden çok şikayet ettiler. İlçedeki sokağa çıkma yasağı ikinci bir duyuruya kadar devam edecek. Teröristlerden ilçemizin temizlenmesi için vatandaşımızın talebi var. İnşallah en kısa sürede bunu gerçekleştirip vatandaşımızı esenliğe ulaştıracağız."

Koçak, ilçede kazılan hendeklerin, insanların hayatını tehdit etmekle kalmadığını, konut dokunulmazlığını da ihlal ederek mağduriyeti dayanılmaz hale getirdiğini ifade ederek, sokağa çıkma yasağından vatandaşın mağdur olmaması için her tür tedbiri aldıklarını aktardı.

- "Hizmetlerden vatandaşlarımız mahrum kalmayacak"

Sokağa çıkma yasağının, elektrik ve su ile diğer hizmetlerin verilmemesi anlamına gelmediğine dikkati çeken Koçak, "Elektrik kesintisi yapmayacağız. Arkadaşlarımız, su kesintisinin yapıldığı haberini verdi. Talimat verdim. İlçeye su verilmesi sağlanacak. Dolayısıyla bu tür hizmetlerden vatandaşlarımız mahrum kalmayacak" diye konuştu.

Koçak, vatandaşların sokağa çıkmaları durumunda maruz kalacakları mağduriyetleri engellemek amacıyla yasağı uyguladıklarını dile getirerek, bu süreçte çalışacak eczane ve fırınları belirlediklerini kaydetti.

"Hastanelerimizi ve 112 hizmetlerini ilçede güçlendirdik. Hem sağlık hem de diğer temel kamu hizmetlerine erişimde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri aldık" ifadelerini kullanan Koçak, haberleşmede herhangi bir sıkıntının olmadığını bildirdi.

Nusaybin'den geçen İpekyolu'nun ulaşıma kapalı kalmasının Irak ile olan ticareti olumsuz etkilememesi için de gereken tedbirlerin alındığını anlatan Koçak, şöyle devam etti:

"İpekyolu'nun Nusaybin içinden geçen kısmını kapattık. Ancak Mardin'in Midyat, Şırnak'ın İdil ilçesi üzerinden ihracat yapacak vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için hem gidiş hem de geliş güzergahını belirledik. Yani Cizre, İdil, Midyat, Mardin üzerinden İpekyolu'na çıkılması suretiyle faaliyete devam edilebilecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.