Mardin

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Öter:

12:45 22 Ekim 2015
Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Öter:

''Yaşanan terör olayları, bölgenin ekonomik istikrarına büyük darbe vurdu''

 Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, ''Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan terör olayları, bölgenin ekonomik istikrarına büyük darbe vurdu'' dedi.

Öter, AA muhabirine, Çözüm Süreci ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sağlanan ekonomik istikrarın, son aylarda meydana gelen terör eylemlerinden olumsuz etkilendiğini söyledi.

Bölgenin temel geçim kaynağının tarım olduğunu anlatan Başkan Öter, Mardin ve Midyat'ta son yıllarda gelişen turizm sektörünün de önemli bir gelir kaynağı haline geldiğini belirtti.

Bölgede yaşanan terör olaylarına değinen Öter, özellikle Mardin ve Midyat'ta son yıllarda turizm alanında büyük yatırımlar yapıldığını, modern otellerin hizmete girdiğini, 7 Haziran seçimi öncesinde turizmcilerin rezervasyonlara yetişemediğini kaydetti.

Yaşanan şiddet ve terör olayları nedeniyle bölgeye yerli ve yabancı turist gelmediğine dikkati çeken Öter, ''Terör olayları, bölgenin ekonomik istikrarına büyük darbe vurdu. Bölge insanının önemli geçim kaynaklarından turizm, tamamen durma noktasına geldi'' ifadelerini kullandı.

Öter, bölgede üretilen tarım ürünlerinin batı illerine ve Irak'a sevkiyatının da yapılamadığını, depoların hububat ürünleriyle dolu olduğunu vurguladı.

- ''Çözüm Süreci'nde bölgeye huzur ve umut gelmişti"

Bölgedeki vatandaşların, 1 Kasım genel seçiminin ardından durumun düzelmesini ümit ettiğini kaydeden Öter, şöyle devam etti:

''Çözüm Süreci'nde bölgeye huzur ve umut gelmişti. Batıdan buralara gelip fabrika kurmak için 400'ün üzerinde müteşebbis sıraya girmiş ve yer talebinde bulunmuşlardı. 7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan terör olayları, bölgeyi güvenli liman olmaktan çıkardı.'' 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.