Mardin

Terör örgütü PKK'nın çocuk kaçırdığı iddiası

09:10 27 Ekim 2015
Terör örgütü PKK'nın çocuk kaçırdığı iddiası

Mardin'in Midyat ilçesinde 15 yaşındaki E.A'nın ailesi, oğullarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla savcılığa müracaat etti.

Midyat'ta yaşayan Haccı-Kadriye A. çifti, 15 yaşındaki çocukları E.A'dan, 8 Temmuz'da evden ayrıldıktan sonra bir daha haber alamadı.

AA muhabirinin görüştüğü 11 çocuk babası Haccı A. (63), sakin bir kişiliğe sahip oğlunun hiç kimseyle sorunu bulunmadığını ve yaklaşık 3,5 aydır kayıp olduğunu söyledi.

Oğlundan, 8 Temmuz'da öğle saatlerinde evden ayrıldıktan sonra hiçbir haber alamadıklarını belirten Haccı A, "Arkadaşlarına ve çevreye sorduk. 'Terör örgütü PKK dağa kaçırmış' dediler. Polise ve savcılığa müracaat ettik, yetkililerden yardım istiyoruz" dedi.

- "Bu insanlık dışıdır"

Anne Kadriye A. (60) da gözyaşları içinde oğlunun kurtarılması için yetkililerden yardım talep etti.

Oğlunun bir an önce bulunmasını isteyen acılı anne, "Gözüme uyku girmiyor. Yetkililer bize yardım etsin. Oğlum, evin en küçüğüydü, gönlümden kopartıp götürüyorlar. Bu mu insanlık? Bu insanlık dışıdır" değerlendirmesinde bulundu.

- "Kardeşin, kardeşi öldürmesini istemiyoruz"

E.A'ın ağabeyi İsa A. (31) ise kardeşi kaybolduktan sonra telefonla arayan tanımadıkları kişinin, "Kardeşiniz terör örgütü tarafından kaçırıldı" dediğini bildirdi.

Emniyete ve savcılığa başvurduklarını ifade eden İsa A, şöyle konuştu:

"E.A. sekizinci sınıfa başlayacaktı. Kardeşin, kardeşi öldürmesini istemiyoruz. 15 yaşındaki bir çocuk örgüt için ne yapabilir? İlçede örgüte eleman kazandırdığını öğrendiğimiz bir kadın var. Onun hakkında savcılığa suç duyurusundan bulunduk. Kardeşimin geri dönmesini istiyoruz." 

E.A'nın diğer ağabeyi Selman A. da yakında askere gideceğini dile getirerek, "Kardeşimin evine dönmesini istiyoruz. Annem ve babamın gözüne uyku girmiyor. Örgütün kardeşimi bırakmasını istiyoruz. Savaştan yana değiliz, barıştan ve kardeşlikten yanayız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.