Mardin

Midyat'ta şiddetli yağış

15:31 28 Ekim 2015
Midyat'ta şiddetli yağış

Mardin'in Midyat ilçesinde kuvvetli sağanak nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı, yayalar ve sürücüler zor anlar yaşadı.

 Mardin’in Midyat ilçesinde kuvvetli sağanak nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı, yayalar ve sürücüler zor anlar yaşadı.

Midyat’ta akşamdan başlayarak sabah saatlerinde etkisini arttıran yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklarda oluşan sel yüzünden bazı ev ve iş yerlerine su girmesine neden oldu.

Ulucami Mahallesi’ndeki bazı apartmanların zemmin katlarında oluşan su birikintisinde mahsur kalan aileler kendi çabalarıyla canlarını kurtardı.

Evini su basan Yahya Ok, "Yağmur yağmasıyla eve sur girmesi bir anda oldu. Canımızı zor kurtardık. Evin tamamı sel sularıyla doldu. Eşyalarımız kullanılmaz hale geldi. Geceyi yakınlarımızda geçireceğiz" dedi.

Aynı mahallede yaşayan Adnan Ertaş ise, "İlçede yanlış yapılanma nedeni ile sel suları evlerimizi bastı. Sel sularının gelmesiyle çocuklarımı alarak bölgeden uzaklaştık. Yardımımıza komşular yetişti" şeklinde konuştu.

Zeynep Azat’da, "Ev de yemek yaptığım sırada ani gelen sel sularıyla ne yapacağımı şaşırdım. Yan apartmandaki komşumun imdat çığlığımı duymasıyla yardıma gelerek bizleri kurtardı" dedi.

Ulucami Mahalle Muhtarı Hüseyin Köz ise, mağdur olan aileleri ziyaret ederek, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı.

Köz, "Belediyenin altyapı eksikliği var. Binalara yapı kullanma izni verenlerin hesap vermesi gerekir. Ekip ve ekipman eksikliği var" diye konuştu.

Yağışların en fazla zarar verdiği yer ise Cumhuriyet Mahallesi, Gölcük, Yeni, Ulucami’ndeki ev ve işyerleri oldu. Meteoroloji yetkilileri, ilçede yağışların yarın da etkisini sürdürmesinin beklendiğini kaydetti.

Belediye’ye ait ekipleri yağmur sularını tahliye etmeye başladı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.