Mardin

Mardin’de "Ağız ve Diş Sağlığı" resim yarışması

11:28 28 Kasım 2015
Mardin’de "Ağız ve Diş Sağlığı" resim yarışması

Mardin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Mardin ve ilçelerinde ortaokullar arası "Ağız ve Diş Sağlığı" konulu resim yarışması düzenlendi.

Mardin İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, ağız ve diş sağlığına dikkat çekmek için, Mardin ve ilçelerinde ortaokullar arası "Ağız ve Diş Sağlığı" konulu resim yarışması düzenledi.

Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Sağlığı Şube Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik kapsamında, Kızıltepe’de bir alışveriş merkezinde açılan resim sergisinde yarışmaya katılan 40 resim sergilendi.

Mardin İl Halk Sağlığı Müdürü Uz. Dr. Saffet Yavuz, yaptığı açıklamada, ağız ve diş sağlığının önemli olduğunu, bütün insanlığın yaşamında öncelikli önemli olan şeyin sağlık ve sağlık halinin devamı olduğunu söyledi.

Sağlık halinin devamı yaşam kalitesinde belirleyici bir unsur olduğunu ifade eden Yavuz, şöyle konuştu:

"Bireylerin fiziksel sağlığı, vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olmasıyla mümkündür. Bu nedenledir ki, ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını doğrudan etkilemektedir. Diş çürükleri ile diş eti hastalıkları, kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı, erken doğum ve düşük doğum ağırlığı riskini arttırmaktadır. Bu bağlamda ağız ve diş sağlığımıza verdiğimiz önem genel sağlık anlayışımızı ortaya koymaktadır."

Yarışmada birinci olan Ömerli ilçesinden Mehmetçik Ortaokulu öğrencisi Merve Arslan’a bisiklet, 2'inci olan Artuklu ilçesi Dumlupınar Ortaokulu'ndan Mehmet Ali Varlık’a eşofman aynı okuldan 3'üncü gelen Ayşe Aca’ya spor ayakkabısı hediye edildi.

Etkinliğe, Mardin İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Mardin İl Sağlık Müdür Yardımcısı Servet Yıldız, diş hekimleri, vatndaş ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.