Mardin

Midyat’ta Sarıkamış Şehitleri için Mevlit okundu

15:52 06 Ocak 2016
Midyat’ta Sarıkamış Şehitleri için Mevlit okundu

Mardin’in Midyat ilçesinde, Sarıkamış şehitleri anısına mevlit okutuldu.

 Mardin’in Midyat ilçesinde, Sarıkamış şehitleri anısına mevlit okutuldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Midyat Gençlik Merkezi tarafından, I. Dünya Savaşı sırasında Allahuekber Dağları’nda şehit düşen 90 bin Mehmetçik için Sarıkamış Harekâtı’nın 101. yıl dönümü münasebetiyle anma programı düzenlendi.

Şehitler anısına Gençlik Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, İlçe Müftülük görevlileri Abdulselam Çakmak, Abdulsamet Sağlam ve Mehmet Ata Öncü tarafından Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve kasideler okundu.

Midyat Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ercan Alğaç, yaptığı açıklamada, hem gençlere tarih bilincini kazandırmak hem de vatan uğruna Sarıkamış'ta canlarını feda eden askerleri, şahadetlerinin 101. yılında dualarla yâd etmek amacıyla anma programını düzenlediklerini söyledi.

"Köklerini, geleneklerini, değerlerini, geçmişlerini unutan milletler, yok olmaya, bağımsızlığını, kimliğini ve kişiliğini kaybetmeye mahkumdur" diyen Alğaç, şöyle konuştu:

"Geçmişte nice milletler, nice devletler köklerine sahip çıkmadıkları, kendi değerlerini muhafaza etmedikleri için tarih sahnesinden çekilmek, bir başka milletin, bir başka devletin içinde asimile olmuş biçimde yaşamak durumunda kalmışlardır. Bizler, ne Bedir’i, ne Malazgirt’i, ne de İstanbul’un Fethi’ni unutmayacağımız gibi, Çanakkale’yi, İstiklal Harbimizi ve Sarıkamış’ı da asla zihnimizden, ruhumuzdan biran bile çıkarmayacağız."

Programın sonunda İlçe Müftülük Görevlisi Hıdır Atasal, Mevlit programının ve yapılan hatimin duasını yaptı.

Mevlit programına Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Tunç, kurum personeli, kursiyerler ve öğretmenler katıldı.

Ayrıca, programa katılanlara, Müftülük tarafından gönderilen "Dinim İslam" isimli kitap dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.