Mardin

Midyat’ta iki kadın girişimci, lokanta açtı

14:10 13 Ocak 2016
Midyat’ta iki kadın girişimci, lokanta açtı

Mardin’in Midyat ilçesinde iki kadın girişimci, yöresel yemekler sunan lokantayı hizmete açtı.

Lokantanın açılışına katılan Midyat Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, yaptığı konuşmada, bu nezih mekanın hem Midyat halkı hem de misafirlerin en güzel ağırlanacağı bir mekan olmasını temenni ettiğini söyledi.

Lokantanın sahibi Gülseren Atalay ise, yaptıkları işin kadın girişimcilerin Midyat'ta yaptığı ilk iş olduğunu, bununla hanımlarının önünü açmayı ve Midyat’ta olmayan bir ilki gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Kardeşi Leyla Altunkaynak ile Midyat'ta bu alanda ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Atalay, şöyle konuştu:

"Bir bayanın her işi yapacağına inandığım için bu işi yapmaya karar verdim. Diyarbakır mutfağını Midyat’ta taşımanın sevincini yaşıyoruz. Diyarbakır’ın en bilinen ve sevilen yemekler arasında ise kuşkusuz paça geliyor. Biz de bu eşsiz tadı Midyat ilçemize getirdik. Yöresel mutfağın en seçkin örneklerini, en temiz, en sağlıklı ve en lezzetli şekilde hazırlıyor ve sunuyoruz. Vatandaşın damak tadına göre paça ve yemek hazırlıyoruz. Biz bu işe sadece paça için girmedik, hem Midyat’ımızın mahalli yemeklerini halkımıza ikram etmektir. Ona göre yemeklerimizi hijyen kurallarına uygun hazırlıyoruz. Evde nasıl titiz şekilde yemek yapıyorsam burada da aynı şekilde yapıyorum. Amacımız hizmet, servis ve kalitesiyle halkımıza ve müşterilerimize layık olmaya çalışmaktır. Bütün bayanlar, öz güvenleri olduktan sonra her işi yapabilirler."

AK Parti Midyat İlçe Başkanı Melih Güneştan da, "Midyat ilçemizde böyle bir işletmenin açılması, hele böyle bir zorlu coğrafyada bir iş yerinin açılıyor olması Midyat ilçemiz için sevindirici bir olaydır. Biz bu hanım kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Onlara destek olmak için buradayız. Bu tür ufak ölçekli işyerlerinin açılışı her zaman ilçeye katkı sağlar. Kendilerini tebrik ediyoruz. İnşallah hayırlı kazançlar elde ederler" diye konuştu.

Açılışı yapılan lokantada, kelle paça, şırdan, Antep tavası, içli köfte, kaburga dolması ve günün menüsüne göre yemek çeşitleri bulunuyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.