Mardin

Nusaybin'de karne heyecanı

14:29 22 Ocak 2016
Nusaybin'de karne heyecanı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde eğitim öğretim gören 32 bin 127 öğrenciye karneleri dağıtıldı.

Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Zeki Can, anasınıfı öğrencilerine karnelerini dağıttı.

Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Can, yaptığı açıklamada, 2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılının ilk yarsında zaman zaman zorluklar yaşadıklarını, kazasız belasız bir yarı yılı tamamladıklarını bildirdi.

Desteklerinden dolayı öğrenci velilerine teşekkür eden Can, "Sıkıntılı zamanlar geçirdik. Ancak, çok şükür bu süreçte hiç bir öğrencimiz veya velimiz zarar görmedi. Biz ve öğretmenlerimizin kendimizi yalnız hissettiğimiz zamanlarda da velilerimizin desteğini hep yanımızda gördük. İnşallah ikinci dönem daha rahat bir eğitim öğretim dönemi yaşayacağız" dedi.

Karne dağıtımında telafi eğitimi hakkında da açıklama yapan Can, şöyle konuştu:

"8 ve 12'inci sınıfta eğitim öğretim gören bin 540 öğrencimiz yarı yıl tatilinde telafi eğitimi için Artuklu'da belirlenen okullarda eğimlerini göreceklerdir. Bunun için tüm hazırlıklarımız bitti. Öğrencilerimizin TEOG ve YGS ile LYS'ye hazırlıkta geri kalmamaları için bu süreci çok önemsiyoruz. Eğitim görecekleri ve konaklayacakları yerlerin tamamı belirlendi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.