Mardin

Midyat Toplum Sağlığı Merkezinden grip aşısı uyarısı

17:48 26 Ocak 2016
Midyat Toplum Sağlığı Merkezinden grip aşısı uyarısı

Midyat Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Sertaç Çelebi, Mardin'de herhangi bir salgın hastalık bulunmadığını ve halkın tedirgin olmasına gerek olmadığını belirtti.

Midyat Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Çelebi, yaptığı açıklamada, aşılar hakkında dönem dönem bazı asılsız haberler yapıldığını ve bu haberlerin toplum nezdinde tedirginlik yarattığını söyledi.

Çelebi, "Son zamanlarda Mardin genelinde aşı zamanlarımızda ciddi yükselme görülmektedir. Sosyal medyada dolaşan asılsız ve mesnetsiz haberler ve paylaşımlar yüzünden toplum tedirgin olmaktadır. Vatandaşlarımız, bu asılsız ve mesnetsiz haberlere inanmamalıdır" dedi.

Mardin'de herhangi bir salgın hastalık bulunmadığını ve halkın tedirgin olmasına gerek olmadığını dile getiren Çelebi, şöyle konuştu:

"Grip aşısı genel olarak Ekim ve Kasım aylarında risk gurubunda olanlara tavsiye ediliyor. Gebe ve 65 yaş üzeri şeker hastası, astım hastası, kronik akciğer hastalığı, kronik kalp ve damar hastalığı, 4 aylıktan itibaren gebelere grip aşısı tavsiye niteliğinde oluyor. Ancak grip aşısı zorunluluğu yoktur. Bu yüzden kapı kapı dolaşan ve 'grip aşısı için geldik' diyenlere itibar edilmemelidir. Şu an Mardin ilimizde herhangi bir aşı kampanyası yoktur. Aşı kampanyası oluğunda Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından çeşitli duyurular yapmaktadır. Halkımız kendi aile hekimini ve yardımcı sağlık personelini tanımaktadır." şeklide konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.