Mardin

Cumhurbaşkanı'nın ismini taşıyan üçüzlere destek

11:46 10 Şubat 2016
Cumhurbaşkanı'nın ismini taşıyan üçüzlere destek

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Mardin'in Artuklu ilçesinde yaşayan Erboğa çiftinin, "Recep", "Tayyip" ve "Erdoğan" ismini taşıyan üçüzlerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun talimatıyla destek verildi.

Diyarbakır'daki bir hastanede dünyaya gelen ve "Recep", "Tayyip", "Erdoğan" isimleri verilen, Sait ve Fadime Erboğa çiftinin üçüzleri 13 aylık oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu bir süre önce, ailenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisinden dolayı ismini verdikleri üçüzlerin annesiyle görüştü.

Ramazanoğlu'nun aileye destek verilmesi talimatı üzerine AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Kabala Mahallesinde Erboğa ailesini yaşadıkları tek odalı evlerinde ziyaret ederek, üçüzlerin temel ihtiyaçlarının giderilmesini sağladı, üçüzlere çeşitli hediyeler verdi.

Çankırı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakan Ramazanoğlu'nun Mardin ziyaretinde üçüz bebeklerin annesi ile AK Parti İl Başkanlığı binasında görüştüklerini anımsattı.

Bakan Ramazanoğlu'nun kendisinden aileye destek olunmasını istediğini kaydeden Çankırı, çocukların daha sağlıklı bir ortamda büyümesi için ellerinden geleni yapmaya başladıklarını söyledi.

Çankırı şöyle konuştu:

"Hepsinin sağlıklı bir ortamda büyümesi için elimizden geleni yapacağız. Maddi manevi her zaman yanlarındayız. Bu güzel üçüzlerimizin ismi Recep, Tayyip ve Erdoğan. Bu ailemize maddi ve manevi destek olacağız, ihtiyaçlarını karşılayacağız. Babayı da inşallah bir işe yerleştireceğiz. Bu güzel üçüzlerimizin daha sağlıklı ortamda yaşaması için imkanları güzelleştirmeye çalışacağız."

Baba Mehmet Sait Erboğa ise devletlerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiklerini belirtti.

- "Bebeklerin bakımında sıkıntı çekiyoruz"

Tek odalı evlerinde işsiz olduğu için bebeklerin bakımında sıkıntı çektiklerini dile getiren Erboğa, yardım ve destekler için teşekkür etti.

"Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye'yi güzelleştirdi. Onu sevdiğimiz için çocuklarıma ismini verdim" diyen Erboğa, "Allah razı olsun devletimizden. Her zaman gurur duyuyoruz devletimizle. Bir tane daha çocuğum olursa onun da adını Barış koyacağız. Kızım olursa da Cumhurbaşkanımızın eşinin ismini vereceğim" diye konuştu.

Anne Fadime Erboğa da eşinin Erdoğan'ı çok sevdiğini, çocuklarının isimlerini de eşinin koyduğunu aktararak, maddi sıkıntılar yaşadıklarını, bu zorlukları atlatmaları için destek olanlara teşekkür ettiğini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.