Mardin

IHO EBRAR'dan 33 aileye yardım

18:32 11 Şubat 2016
IHO EBRAR'dan 33 aileye yardım

Uluslararası yardım kuruluşu IHO EBRAR, Midyat ilçesinde yaşayan 33 aileye yardımda bulundu.

Merkezi Hollanda'da olan İHO EBRAR tarafından gönderilen yardım malzemeleri, Azim-Der aracılığıyla, Suriye, Cizre, Nusaybin, Dargeçit ve İdil ilçelerinden göç ederek Mityat'a yaşayan ailelere ulaştırıldı.

Azim-Der Başkanı Samir Özhan, yaptığı açıklamada, 33 mağdur aileye elektrikli soba ve battaniye dağıttıklarını söyledi.

"Vakit ensar olma vaktidir" diyen Özhan, şunları kaydetti:

"Muhacir konumundaki bu kardeşlerimize temsilcisi olduğumuz IHO EBRAR tarafından gönderilen nakdi parayla aldığımız elektrikli soba ve battaniye gibi kışlık eşyaları bu soğuk kış günlerinde bir nebze de olsa ısınmalarına yardımcı olabileceğini düşündük. Yardım komisyonumuzun önceden tespit ettiği ailelere ulaştırdık. Bunlar gibi daha yüzlerce muhtaç aile var. Hepsine ulaşmaya çalışıyoruz. Bu yardımlarla muhtaçları unutmayan IHO EBRAR’a aileler adına teşekkür ediyoruz."

Dünyanın öbür ucunda da olsa Müslümanların birbirlerini unutmamasının İslam kardeşliğinin bir gereği olduğunu anlatan Özhan, "Bu anlamda ensar olmanın yükümlülüğünü bir yardım kuruluşu olarak gücümüz nispetinde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu konuda bilhassa zenginlerimizin daha duyarlı olmalarını istirham ediyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.