Mardin

Mardin'deki terör saldırısı

12:11 01 Mart 2016
Mardin'deki terör saldırısı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Çetin için taziye çadırı kuruldu.

Emniyet Müdürlüğü bahçesinde kurulan taziye çadırını vatandaşlar kalabalık gruplar halinde ziyaret ederken, din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan ise taziyeleri kabul etti.

Vatandaşlardan Necmettin Karaboğa, dış güçlerin 2 kardeş halkın arasına fitne sokmak ve kardeşliğini bitirmek istediğini söyledi.

Karaboğa, "Milletimizin ruhunda yoğrulan İslam'ı bu milletin kalbinden sökemeyecekler. Tekrar Allah'ın izniyle bu kardeşliği oluşturacağız. Geleceğimizi karartamayacaklar. Bunun üstesinden geleceğimizin kanaatindeyiz. Rabbim bu şehitlerimizi bu vatanın evlatlarına rahmet etsin. Bizleri de onların şefaatlerine nail etsin" dedi.

Abdurrezzak Sağlam da emniyet teşkilatına başsağlığı dilemek için taziyeye geldiklerini belirtti.

Bu acının son olmasını dilediklerini kaydeden Sağlam, "Bu hepimizin taziyesidir. Ölen kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Son acımız olsun inşallah. Bu yaşadıklarımız bir musibettir. Bu Kürt kardeşlerimizin meselesi değildir" ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürü Pekcan'ın 3 gün boyunca çadırda taziyeleri kabul edeceği öğrenildi.

28 Şubat'ta Nusaybin ilçesi Dicle Mahallesinde terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı aracının geçişi sırasında düzenlenen roketatarlı saldırıda polis Çetin şehit olmuş, 2 polis de yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.