Mardin

Midyat’ta "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliği

18:02 08 Mart 2016
Midyat’ta "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinliği

Midyat İlçe Müftülüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Midyat İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Kocatepe Kültür Salonunda düzenlenen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetin okunmasıyla başladı.

Etkinliğe katılan Mardin İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz, "Göç Bağlamında Kadın ve Dayanışma" konulu bir konuşma yaptı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün bütün insanların kurtuluşuna vesile olmasını dileyen İl Müftü Yardımcısı Yılmaz, şöyle konuştu:

"Göç insanlık tarihi kadar çok eski bir kavram. İnsanlık tarihi ile başladı. Fiziki olarak dünyaya gelmişiz ve dünyaya göç etmişiz. Ruhlar aleminden dünyaya göç etmişiz. O gündür bugündür göç dalgası devam eder. Günler birbirini kovaladıkça, zaman bir birini kovaladıkça tarih boyunca her millet, her kavim bu göç hadisesini hep yaşaya gelmiştir. Bazen savaşlar, bazen iş kurmalar, bazen korkular, türlü türlü sebeplerden dolayı insanlar bir yerden bir yere göç etmek zorunda kalıyorlar. Çeşit çeşit göçler yaşandı. Önemli olan, ruhumuzda olan. Bizim fıtratımızda getirdiği deşiklikler, bizim hayatımızda koyduğu travmalar, üzerimizdeki olumlu ya da olumsuz bıraktığı etkiler daha önemlidir."

Etkinlik, hanım din görevlilerin ilahi ve hadisi şerifleri okumasıyla devam etti.

Program, davetlilere karanfillerin dağıtılmasının ardından yapılan dua ile son buldu.

Etkinliğe, Midyat Kaymakamı eşi Ayşe Bingöl, Belediye Başkan Yardımcısı eşi Müzeyyen Baysal, Midyat İlçe Müftüsü eşi Meliha Bilik ve çok sayıda hanım davetli katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.