Mardin

Midyat'ta “Dava Adamı Olarak Mehmet Akif Ersoy” konferansı

12:15 15 Mart 2016
Midyat'ta “Dava Adamı Olarak Mehmet Akif Ersoy” konferansı

Mardin'in Midyat ilçesinde düzenlenen "Dava Adamı Olarak Mehmet Akif Ersoy" konulu koferansta Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Midyat Gençlik Merkezi'nde, Gençlik Merkezi ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen konferansta konuşan Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, Mehmet Akif’in mütevazı yaşamını, milli mücadeledeki rolünü anlattı.

Milli Şairin herkese örnek bir şahsiyete sahip olduğunu belirten Bilik, "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u İstiklal Marşı'nın kabulünün 95'inci yılında anmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

"Gerçekten Mehmet Akif, davası olan biri olarak davası olanların anacağı bir insandır" diyen Müftü Bilik, şöyle konuştu:

"Mehmet Akif Ersoy, yüreğini bu milletin yüreğiyle bütünlemiş bir adamdır. Milli şairimiz, hayatıyla, düşünceleriyle ve eserleriyle milletimizin gönlünde büyük bir yer edinmiştir. Hayatı boyunca hakkı ve adaleti önceleyerek insanların bu şekilde yaşaması gerekir. Toplumların da ancak bu hak ve adaleti sağlayarak güçlü olabiliriz. Sadece söyleyen değil, söylediklerini yaşayan bir insan olmasıyla hepimize her zaman örnek olmuştur. Mehmet Akif'in mücadelesi de hak arama mücadelesinden başka bir şey değildir. Akif'in şiirlerinin yer aldığı Safahat, evlerde en çok bulunan ve okunan kitaplardan biri olmalıdır."

Konferansa, Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ercan Alğaç, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.