Mardin

Midyat'ta fidan dikme etkinliği

17:36 26 Mart 2016
Midyat'ta fidan dikme etkinliği

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Midyat Temsilciliği, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında fidan dikme etkinliği düzenledi.

Midyat Geçici Konaklama Tesisi Çadır Kentin yakınındaki alanda düzenlenen etkinlikte 200'ü zeytin ve 2 bini çam olmak üzere toplam 2 bin 200 fidan dikildi.

Etkinlikte konuşan TÜGVA Midyat Temsilcisi Zeki Çiçek, barışın simgesi olan 2 yüz zeytin ağacı ve yaklaşık 2 bin çam ağacını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına diktiklerini belirtti.

Fidan dikiminin, TÜGVA Midyat Temsilciliği'nin sosyal bir projesi olduğunu ifade eden Çiçek, "Bu kapsamda ilçemizde ağaç ve çevre bilinci oluşturma amaçlarından bir tanesidir. Projemize destek, bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Barışın simgesi zeytin fidanı ve çeşit farklı ağaç çeşidiyle bir alanı ıslah etmiş olacağız. Barış için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına da fidan diktik" dedi.

Etkinliğe katılan minik öğrenciler, büyüklerle tanışıp kaynaşarak, büyüklerin yardımıyla fidanların nasıl dikildiğini öğrendi.

Fidan dikime etkinliğine Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İsa Kurnaz, Çadır Kent Merkezi Müdür Yardımcısı Veysi Altunkaynak, TÜGVA Midyat Temsilcisi Kadın ve Aile Kordinatorü Elif İçöz, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’un babası İsmail Miroğlu, yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.