Mardin

Regaip Kandili

23:38 07 Nisan 2016
Regaip Kandili

Mardin’in Midyat ve Kızıltepe ilçelerinde, Regaip Kandili dolayısıyla program düzenlendi.

Midyat ilçesinde Hacı Hasan Gündüz Camisi'nde Regaip Kandili ve şehit polisler için mevlit program düzenlendi. Üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandilinde Midyatlı vatandaşlar, kentte bulunan camilere akın etti. Ayrıca, programda Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 171. yılı nedeniyle de mevlit okundu.

Camileri dolduran vatandaşlar, akşam namazının ardından İlçe Müftülüğünce düzenlenen programda Regaip Kandili'ni eda etti. Programda, hafızlar Kur'an-ı Kerim, ilahi ve dualar okurken, vatandaşlar da bol bol dua etti.

Suriyeli mülteciler, okuduğu kaside, mevlit ve dualar geceye renk kattı.

Programa, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman ve vatandaşlar katıldı.

Kızıltepe ilçesinde de üç ayların müjdecisi olarak kabul edilen Regaip Kandili dolayısıyla program düzenlendi.

İlçe Müftülüğü tarafından Yeni Cami'de yatsı namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, 3 dilde mevlit okunması ve dua edilmesiyle devam etti.

Kızıltepe Yeni Cami İmamı Mehmet Salih Çalka, tüm İslam aleminin kandilini kutladı.

Müslüman bir ülkede yaşadıkları için Allah'a hamd eden Çalka, "Şu an burada Peygamber efendimize salat ve salam ederek, ellerinizi semaya açıp yüce mevladan bir şeyler dilemeye, aynı zamanda da dua etmeye, tüm Müslüman kardeşlerimize dua etmeye gelmişsiniz. Allah hepinizden razı olsun, dualarınızı kaıbul etsin." dedi.

Program, cami cemaatinin birbirlerinin kandilini kutlaması ve ikramlarla son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.