Mardin

Midyat'ın ilk kadın hafızları

16:55 12 Nisan 2016
Midyat'ın ilk kadın hafızları

Mardin'in Midyat İlçe Müftülüğünce açılan hafızlık kursunu başarıyla bitiren 3 kadın düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Hacı Cemil Çelik Kur'an Kursu'nda düzenlenen belge dağıtım töreninde konuşan Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, ilçenin bir hafızlık merkezine dönüştüğünü görmenin mutluluk verici olduğunu belirtti.

Bilik, "İlçemizde ilk defa kadın hafızların yetişmiş olması çok güzel bir gelişme. Kur'an-­ı Kerim'in usulüne uygun olarak doğru bir şekilde okutulması gerekir. Kendilerini Allah'ın kitabını ezberlemeye adadılar." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay ise iyi bir toplumun mimarının anneler olduğunu söyledi.

Altay, "Sizler geleceğin çocuklarının annelerisiniz. Bu manada sizlerin yetiştireceği hayırlı evlatlar, inşallah ümmetin aydınlığı ve geleceğin birer ferdi olacaktır. Allah hepinizden razı olsun." diye konuştu.

Hafızlık Kur'an kursu öğreticisi Rukiye Kaplan da Mardin'in ilk yatılı Kuran kursu olduklarını belirterek, kursta 30 öğrencinin öğrenim gördüğünü bildirdi.

Midyat Müftülüğünce Hacı Cemil Çelik ve Hacı İsa Arslan Kız Kur'an kurslarında açılan hafızlık kursuna katılan 14-­25 yaşlarında 30 kadın kursiyer bulunduğunu kaydeden Kaplan, şu bilgileri aktardı:

"Üç kadın hafız Kur'an­-ı Kerim'i baştan sona ezberledi. Talep çok fazla. Ancak 30 öğrenciye hizmet verebiliyoruz. Batman, Diyarbakır'dan gelen öğrencilerimiz bulunuyor. Hafızlık kursumuzda hafız yetiştiriyoruz. İnşallah devamı da gelecek. Önümüzdeki dönemde yeni mezunlar vereceğiz. Onları da inşallah mezun ederek bu hizmetlerimize devam edeceğiz."

Törende daha sonra 3 kadına hafızlık belgesi verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.