Mardin

Şehit yüzbaşının kahramanlık hikayesi

11:46 01 Mayıs 2016
Şehit yüzbaşının kahramanlık hikayesi

"Bizi ne zaman aşağı alacaksınız, taburum dört gözle o anı bekliyor"... Bu sözler Nusaybin'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda aktif görev almak, çatışma bölgesine girmek için can atan bir yüzbaşıya ait. Alana girdikten 8 gün sonra askerleriyle 80 binayı çarpışarak kontrol altına alan Yüzbaşı Alper Kalem, taburunun başında ilerlediği sırada teröristlerce şehit edildi.

Teğmen olarak 2001'de göreve başlayan ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının farklı birliklerinde görev yapan Yüzbaşı Kalem, bu yılın şubat ayında Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı bünyesine atandı. Şehit yüzbaşı, operasyon öncesi birliğiyle geçici görevle Nusaybin'e geldi.

- Kahraman tabur

İkiyakalar ve Sur'da bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarda bir bölük komutanını şehit veren, 2 bölük komutanı yaralanan 3. Komando Taburu'nda komutan vekilliğini yürüten Yüzbaşı Alper Kalem, askerleriyle Nusaybin'deki "Atmaca 7 Operasyonu"nda görev aldı.

Operasyon kapsamında ilk olarak dış kuşakta görev alan Yüzbaşı Kalem, taburuyla sıcak bölgeye girmek için can attığını komutanına söylediği "Bizi ne zaman aşağı alacaksınız, taburum dört gözle o anı bekliyor" ifadeleriyle dile getirdi.

Sıra onun taburuna geldiğinde alana giren Yüzbaşı Kalem ve emrindeki komandolar, hızla bölgede ilerledi. Çıkan çatışmalarda çok sayıda teröristi etkisiz hale getiren 3. Komando Taburu'nun kahraman askerleri, teröristlerin kullandığı 80 binayı 8 günde tamamen kontrol altına aldı.

- Operasyon komutanından ödül

Taburunun en önünde görev yapan kahraman yüzbaşı, son olarak teröristlerle Abdülkadir Paşa Mahallesi'ndeki çatışmalarda görev aldı. Yoğun geçen çatışmaların ardından bölgeyi terör örgütü mensuplarından arındıran askerlerin arasında yer alan şehit yüzbaşı, daha sonra bir askeriyle çıktığı Seyitler Cami'nin minaresine Türk bayrağı astı.

Görevindeki başarılı çalışmalarından dolayı operasyonu yöneten komutan tarafından ödüllendirilen Yüzbaşı Kalem, taburunun başında Aras Sokağı'nda ilerlerken teröristlerce açılan ateş sonucu şehit oldu.

Şehit Yüzbaşı Alper Kalem, bugün Amasya'da son yolculuğuna uğurlanacak. Geride gözü yaşlı anne, baba ile eşi ve 2 kızını bırakan şehit Yüzbaşı Kalem'in operasyondaki kahramanlığı ise unutulmayacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.