Mardin

Nusaybin'de 25 teröristin teslim olması

12:39 27 Mayıs 2016
Nusaybin'de 25 teröristin teslim olması

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlere yönelik operasyon sürerken teslim olan 6'sı kadın 25 örgüt üyesinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Güvenlik güçlerine 24 Mayıs'ta teslim olan 25 terör örgütü PKK mensubu, Mardin Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmek üzere Nusaybin'e gönderildi.

Nusaybin'de Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde 24 Mayıs'ta güvenlik güçlerine teslim olan 6'sı kadın 25 terörist, ilçedeki bir spor salonuna getirilmişti. Teröristler arasında, bir süre önce vasiyetini yazdığı günlüğü bulunan terör örgütü mensubu Zehra Kaya'nın da yer aldığı belirlenmişti.

Operasyonda günlüğüne ulaşılan Kaya, örgütün sözde yöneticilerinin kendilerini piyon olarak kullandığını, birçok arkadaşının öldüğünü, kendisini bekleyen sonun da ölüm olduğunu anlatmıştı. Kaya, günlükte "Bu notlar, kimin eline geçerse lütfen aileme yetiştirin. Bu istek vasiyetimdir. Olmazsa mezarımda rahat uyumam valla. Ben Zehra Kaya" ifadelerini kullanmıştı.

Mehmetçik, daha sonra günlüğü Kaya'nın ailesine teslim etmiş, baba Mehmet Kaya, kızına teslim olması yönünde çağrıda bulunmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.