Mardin

Mardin'de teröristlerin mahalle muhtarını öldürmesi

13:45 28 Mayıs 2016
Mardin'de teröristlerin mahalle muhtarını öldürmesi

Mardin'in Yeşilli ilçesinde teröristlerce silahla başından vurularak aracında yakılan Bahçebaşı Mahallesi Muhtarı Mehmet Acu'un yakınları, terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Teröristlerce katledilen muhtarın yeğeni Hayrettin Acu, yaptığı açıklamada, amcasının katledilmesinden büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Haberi duyunca kahrolduk. 'Hunharca, hiçbir canlıya uygulanmayan bir yöntemle yapılan bu muameleyi en şiddetli şekilde kınıyorum, yapanları da lanetliyorum.'' dedi.

Bir süre önce ilçede minibüste 2 ton el yapımı patlayıcı ele geçirildiğini anımsatan Acu, şöyle konuştu:

"Bu olay, diğer olayla bağlantılı mı, bilmiyoruz ? Yeşilli'ye bir gözdağı mı verilmek isteniyor? Yeşilli, kurulduğundan beri hiçbir şekilde terörle anılmamıştır. Dürümlü katliamı gibi bir acı yaşadık. Sanki bizden 100 kişi öldürülmüş gibi. İlçeye gözdağı verilmek isteniyor. Bunu yapanlar ilçede en sevilen şahıs üzerinden bir mesaj vermeye çalıştı. Bu mesaj Allah'ın izniyle ters tepecektir. Amaçlarına hiçbir şekilde ulaşamayacaklar.''

Öldürülen muhtarla aynı ismi taşıyan yakını Mehmet Acu da terör örgütünü lanetleyerek, "Bunu yapanları kınıyoruz. Olayın aydınlatılması da önemli. Bu saldırı, Yeşili halkını yıldırmayacaktır." ifadelerini kullandı.

PKK'lı teröristler, önceki gece telefonla aradıkları Acu'yu görüşme bahanesiyle Hop Geçidi mevkisine çağırmış, 47 AD 887 plakalı aracıyla buluşmaya giden Acu'yu başından silahla vurarak bulunduğu aracı ateşe vermişti. Olay yeri yakınındaki "PKK" yazısı dikkati çekmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.